Divan katipliği oylamasında sandıktan Süperstar çıktı

Güncelleme Tarihi:

Divan katipliği oylamasında sandıktan Süperstar çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2012 11:11

Buca Belediye Meclisi'nde Divan Katipliği Yedek Üyeliği oylamasında Ajda Pekkan ve Ankaralı popçu Hasan Yılmaz'a da oy çıktı.

Haberin Devamı

Bu oyları atanları ciddiyetsizlik ve sorumsuzlukla suçlayan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, “Halk bize ilçeyi yönetme yetkisi verdi. Bu yetkiyi laubalilik ve ukalalık yapmamız için vermedi” sözleriyle tepki gösterdi.
Başkan Ercan Tatı'nın yönettiği ekim ayı olağan meclis toplantısında AK Parti'den CHP'ye geçen ve Divan Katipliği yedek üyeliğinden de istifa eden Hüseyin Hilmi Başyiğit'in yerine AK Partili Ekrem Gündoğdu önerildi. Kapalı zarf yöntemiyle yapılan oylamada 29 meclis üyesinin 20'si Gündoğdu lehine 7'si ise boş oy kullandı. Sandıktan Meclis'i şaşkınlık içinde bırakan iki geçersiz oy çıktı. Oy zarflarının birinin içinde Süperstar lakaplı şarkıcı Ajda Pekkan, diğerinden ise Ankaralı popçu olarak bilinen Hasan Yılmaz'ın adı çıktı.

Başkan Ercan Tatı, iki zarftan Ajda Pekkan ve Ankaralı Hasan'a oy çıkmasına çok sinirlendi. Bu iki oyu atanların ciddiyetten ve sorumluluk duygusundan uzak olduğunu belirten Tatı, “Burası 600 bin nüfuslu bir ilçenin belediye meclisidir. İlçeyi onurlu şekilde yönetme görevi bize verildi. Bu yetki bize, laubalilik ve ukalalık yapmamız için verilmedi. 600 bin kişinin yükünü ne kadar onurlu taşırsanız yarınlara da öyle şeref dolu bırakırsınız. Bu laubaliliği yapan düşük fikirli arkadaşın kim olduğunu biliyorum ve kınıyorum” dedi.Meclis toplantısında, geçen eylül ayında reddedilen belediye başkan yardımcıları Suat Nezir ve Muzaffer Kater'in maaş tutarlarıyla ilgili önerge bir kez daha gündeme geldi. Önerge bu kez oyçokluğuyla kabul edildi. Belediye başkanına verilen ödeneğin üçte ikisini geçmeyecek oranda ödeme yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!