Dikis yerine yapistirici

Güncelleme Tarihi:

Dikis yerine yapistirici
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

INSANLARDA oldugu gibi cerrahi mudahalelerde petlerde dikis yerine Epiglu doku yapistiri kullanilmaya baslandi. Petlerde ilk uygulamayi Veteriner Hekim Sertan Tarim, Bostanli'daki kiliniginde yapti. Bu urunun deri yirtiklarinda yuzeye anestezi yapmadan uygulandigini belirten Tarim, ‘‘Doku yapistirici cerrahi operasyonlarda zaman tasarrufu sagliyor. Kemik kiriklarinda bile basarili sonuclar veriyor. Enfeksiyon riski sifir, bandaj yapilmiyor. Petlerdeki kisirlastirmalarda kulak ve kuyruk kesimlerinde daha fazla kullaniyorum’’ dedi.

Ithal edilen ve 144 marka satilan Epiglu doku yapistiricinin bir tupu 2.5 metre yarada kullanilabiliyor. Epiglu'nun genel ozellikleri soyle:

TAZE kesiklerde ve acilmis yaralarda enjeksiyonsuz, dikissiz, rasyonel ve itinali mudahale metodu.

COK az yara izi olusumu.

DIKIS malzemesi kullanilmadigindan yaraya yabanci madde girisinin olmayisi, enfekisyona karsi yaranin korunmasi.

HOS olmayan dikis kanallarinin eliminesi, lokal anestezi feragati.

BAKTERI ve mantar uremesini engellemesi, enfeksiyon tehlikesinin olmayisi, yaranin cok hizli iyilesmesi, hastanin cani yanmadan acisiz, modern, estetik mudahale.

Sokak kopeklerine koruyucu aileler

BALCOVA Belediyesi bir yil once uygulamaya basladigi ‘‘sokak kopeklerine koruyucu aile’’ projesi ile 500'e yakin sokak kopegine sicak bir yuva buldu. Projenin mimari Balcova Belediye Baskani Ali Ihsan Ulker, amaclarinin sokaklarda basibos kopek olmamasi ve hayvan sevgisini toplumda yayginlastirmak oldugunu belirterek, ‘‘Basibos kopekler bugun onemli bir sorun. Sokakta yasamak hem kopekler icin tehlikeli, hemde insan sagligi acisindan. Bu onemli sorunun onlari sahiplendirerek cozumlenecegine inandik ve sokak kopeklerine koruyucu aile calismasini baslattik’’ dedi.

BARINAKTAKI kopeklerin saglik kontrolundan gecirilip asilandigini anlatan Ulker, ‘‘Daha sonra ailelere ve isyerlerine vererek sahiplendiriyoruz. Verdigimiz tum kopekleri kayit edip daha sonra takibini yaptiriyoruz. Bize sadece ilcemizden degil cevre ilcelerden de talep geliyor. Barinagimizda sokak kopeklerin yani sira sahipleri tarafindan bakilamadiklari icin getirilen ya da sokaga terkedilen cins kopekler de var. Kopeklere koruyucu aile olmak isteyenler belediyemize basvurabilir’’ dedi.

Ucretsiz kisirlastirma

KUSADASI Belediyesi, Hayvanseverler Dernegi ve gonullu veterinerlerle sokak hayvanlarini ucretsiz kisirlastirma operasyonu baslatti ve vatandaslarin kedi-kopekleri getirmelerini istedi. Kisirlastirma yaptirmak isteyenler, Veteriner Nevzat Yildiz'in 0 - 256 - 614 26 44, ya da Hayvanseverler Dernegi'nden Pinar Kaftancioglu'nun 0 - 535 - 771 44 01 numarali telefonlarina basvurabilecek.

POSTA KUTUSU

Arkadas ariyorum

French Bulldog, erkek. Tel: 892 34 65

Minyatur Pincher, erkek Tel: 0 532 394 92 29

Golden Retriever melezi, erkek.

Evimi ve sahibimi ariyorum

Cocker, kisa kuyruk, erkek.

Mustafa Ince Tel: 464 94 53

Tekir kedi, on sol ayagi yok, disi. Turkay Soyoglu Tel: 238 59 20 / 724 79 00

Kanis, krem renkli, disi. Guray Yucel

Tel: 421 85 47

Bizi yuvaniza kabul eder misiniz?

Kedi ve kopekler.

Tel: 0 535 316 57 07

Disi ve erkek kopekler, asilari tamamlanmis.

Tel: 0 532 334 16 02

Sahiplenmek isitiyorum

Disi boxer ariyorum.

Tel: 0 542 254 31 58

Bu hafta doganlar

Cihan Akkaya (Serena)

Turkan Evran (Naz)

Ceyda Erel (Samur)

Ayse Emre

(Fatos - Gumus)

Guzin Demirtas (Rambo)

Isin Barlas (Kuki)

Vet. Hekim Turkan EVRAN Tel: 421 52 05

Kayip kedi

Ozellikleri:

Beyaz uzun tuylu

Sag kulaginda (RM) damga var, Lucky diyene cevap veriyor, iki kulak arasinda acik kahverengi leke var, siyah kuyruklu, mavi gozlu kedi

Bulanlar mukafatlandirilacaktir

Adres: Ali Cetinkaya Bulvari. Cicek Apartmani No: 40/2 Alsancak / IZMIR

Tel: 463 05 00

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!