Didim'de girişimci kadınlara mikro kredi

Güncelleme Tarihi:

Didimde girişimci kadınlara mikro kredi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2015 01:26

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen 15 kadına Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 1000'er liralık mikro kredi verildi.

Haberin Devamı

Kadınların girişimcilik potansiyellerinin arttırılması projesi kapsamında, Didimli 15 kadın girişimciye toplamda 15 bin TL mikro kredi dağıtıldı. Didim Kaymakamlığı makamında düzenlenen törene Didim Kaymakamı İskender Yönden, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Aydın Bölge Müdürü Demet Pilevneli, AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü ve bazı AK Partili Didim Belediye Meclisi üyeleri ile birlikte mikro kredi almaya hak kazanan kadınlar katıldı. Didim Kaymakamı İskender Yönden, mikro kredi projesinin örnek bir proje olduğunu, küçük finansmanlarla çok büyük işler yapılabildiğini söyledi. Özellikle ev kadınlarının evde ürettikleri el emekleri ürünlerini pazarlayarak evin bütçesine katkıda bulunduğunu belirten Kaymakam Yönden, Didim'de 15 kadına biner liralık mikro kredi verileceğini açıkladı.

Verilen kredinin faizsiz olduğunu ve haftalık taksitler halinde geri ödeneceğini kaydeden Didim Kaymakamı İskender Yönden, "Geri dönüşüm konusunda bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Bu anlamda Didim'deki kadınların turizm bölgesinde yaptıkları ürünleri satmaları yönünde bizlerden talepleri var. Özellikle turistik noktalarda ürettiklerini satmak istiyorlar. Uygun yer bulduğumuzda üretilen ürünleri piyasaya rahat bir şekilde aktarılacağını düşünüyorum" dedi. Emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Yönden, kaymakamlık olarak da ellerinden gelen gayreti göstermeye hazır olduklarını ifade etti.

12 BİN KADINA 22 MİLYON 500 BİN TL DESTEK
Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Aydın Bölge Müdürü Demet Pilevneli ise 2008 yılından bu yana 5 ilde kadınlara yaklaşık 22 milyon 500 bin lira sermaye dağıttıklarını belirtti. Ege Bölgesi'nde mikro kredi ile tanışan ilk ilin Aydın olduğunu ifade eden Pilevneli, "2008 yılında Ege Bölgesi'nde ilk Mikro Finans merkezini Aydın'da kurarak 'Mikro Kredi ile Makro Hedefler' parolası ile yola çıktık. Bugüne kadar 12 bin 312 kadınımıza 22 milyon 500 bin TL kredi sağladık. Kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durmaları ve ekonomik özgürlüklerini kazanmaları yönünde destek olduk" dedi.
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Aydın Şubesi ile Güney Ege Kalkınma Ajansı işbirliği içinde 'Güney Ege Bölgesinde Kadınların Girişimcilik Potansiyelinin Artırılması' projesini Aydın, Muğla ve Denizli illerinde sahada 13 bin kadın hedefiyle gerçekleştirdiklerini dile getiren Demet Pilevneli, şunları söyledi:
"Projenin parolası olan 'Bir İş Kurmak bir Hayata Dokunmak' ilkesi ile kadınlarla biraraya geldik ve tüm projede yapılanları aynı isimle kitaplaştırdık. Bizim en büyük güvencemiz kadınlar. Çünkü kadınlara güvenmekten hiç zarar görmedik. Bu noktada kadınların kazandığını görmek bizi çok sevindiriyor. Kadınlarımız başardıkça biz mutlu oluyoruz." Konuşmaların ardından 15 kadına Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 1000'er liralık mikro kredileri verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!