Didim'de engelliler dayanışma gecesi

Güncelleme Tarihi:

Didimde engelliler dayanışma gecesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 10:39

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde engelliler haftası kutlamaları düzenlenen gece ile sona erdi. Gecede bir vatandaşa akülü engelli motosikleti hediye edildi.

Haberin Devamı



10-16 Mayıs günleri arasında kutlanan Engelliler Haftası çerçevesinde Didim ve Yöresi Engelliler Derneği'nin düzenlediği dayanışma gecesine, CHP'li Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi Şerife Kamacı, CHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Cahit Kaya, Didim Kent Konseyi Başkanı ve CHP Belediye Meclis Üyesi Osman Ayyıldız, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Akbük Şube Başkanı Seyit Karahalil, Didim ve Yöresi Engelliler Dernek Başkanı Bedri Altıntaş, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Akbük Temsilcisi Selma Özen, Didim Kent Konseyi Yabancılar Çalışma Gurubu üyesi İngiliz vatandaşlar, siyasi partilerin ilçe teşkilatları, engelliler ve engelli aileleri katıldı.
Gece, TOGA Dans Akademisi'nin küçük dansçılarının gösterisi ile başladı. Ardından Roman Dans Ekibi sahne aldı. 5 yaşındaki Roman dansçı Ceren Naz Yüce izleyenleri hayran bırakırken, bazı engelli gençlerin de dansa eşlik ettiği görüldü. Gösterilerin ardından Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Akbük Şube temsilcisi ve otistik bir çocuk annesi Selma Özen “Engellerim” adlı şiiri okudu. Dernek Başkanı Bedri Altıntaş, engellilerin sorunlarının dinlenmesini istedi. Altıntaş, “Hiçbir sosyal hayatı olmayan bu arkadaşlarımızı düşünmeliyiz. Engelli vatandaşlarımız için hiçbir şey yapamıyorsak bir sıcak tebessümün dahi ne kadar önemli olduğunu bilsek yeter” dedi. Salondakilerden 10 saniye gözlerini kapatmalarını isteyen Altıntaş, “Bu süre bile bizlerin kendimizi onların yerine koymamız, onları anlamamız için yeter” diye konuştu. Engellilerin ve engelli ailelerinin sorunlarının anlatmakla bitmeyeceğini belirten Altıntaş, dernek olarak engelliler ile vatandaşlar arasında köprü görevi gördüklerini söyledi.
İNGİLİZLERİ ÖRNEK GÖSTERDİ
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise herkesin engelli adayı olduğunu hatırlatarak, “Yaşadığımız yerin koşullarını iyileştirmemiz gerekiyor. Derneğimizin geliştirdiği her türlü projenin yanındayız” dedi. Didim'de yaşayan İngiliz vatandaşların sosyal sorumluluk projelerine olan katkılarından bahseden Kamacı, “İngiliz hemşerilerimize bu çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Zorlukları duyarlılıkla aşacağız. Ancak bu noktada bizler ne yaptık diye kendimize sormamız gerekiyor. Yarım saat ben engelli olsam ne yapardım diye düşünün” dedi.
MOTOSİKLETİ SALONDA DENEDİ
Diğer konuşmaların ardından tekrar söz alan Dernek Başkanı Altıntaş, derneğe kayıtlı engelli vatandaşların 17 adet akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu belirtti. Altıntaş, bir hayırsever tarafından bağışlanan akülü engelli motosikleti ihtiyaç sahibi yürüme engelli Aytekin Öztürk'e (50), Belediye Başkanı Mümin Kamacı ile birlikte verdi. Akülü engelli motosikletini alan Aytekin Öztürk, yeni aracını salonda denerken, mutluluğu gözlerinden okundu ve hayırsevere teşekkür etti. Dileyen katılımcıların dernek yararına bağışta bulunduğu gece sanatçı Aysel Sarıkaya ve grubunun şarkıları ile devam etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!