Derviş Ergün'den 'Algının Efendisi' sergisi

Güncelleme Tarihi:

Derviş Ergünden Algının Efendisi sergisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 01:18

MUĞLA Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Derviş Ergün'ün "Algının Efendisi" adlı 5'nci kişisel sergisi, İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi'nde açıldı.

Haberin Devamı

Ergün'ün daha çok post modern karşıtı düşüncede olgunlaştırdığı ve sınıfsal çelişkinin gerçeğinden hareketle, ezilen dünya ile ezen dünyanın görülmesine tanıklık etmeyi hedeflediği sergideki eserleri ilgi ve beğeni topladı.

Derviş Ergünden Algının Efendisi sergisi
Beşinci çalışmasıyla küresel sermayenin dünyayı yeniden dizayn etme düşüncesine karşı bir duruşu sergilemekte olduğunu belirten Derviş
Ergün, "Küresel sermaye; önümüzdeki yüzyılın planlamasında, ülkemizide yakından ilgilendiren bir sömürge alanı projesini hayata geçirmek istemektedir. Sadece sermeyenin özgürlüğüne isteyen, her türlü iletişim araçlarını denetleyen ve buna bağlı algı psikolojisiyle kapalı toplumlar yaratma peşinde olan küresel güce karşı bir duruş göstermek istedim" dedi. Çalışmalarını uluslararası alana da taşıyan sanatçının eserleri Amerika, Çin, Fransa, Belçika, Tayland, Romanya, İspanya, İtalya, Yunanistan, Mekodonya gibi ülkelerde sergilendi. Gazete, dergi ve internet ortamında makaleleri yayınlanmakta olan ve üzerinde çalıştığı sanatla ilgili kitap hazırlığı devem eden sanatçının eserleri 23 Aralık'a kadar gezilebilecek.
Derviş Ergünden Algının Efendisi sergisi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!