Dersimiz Atatürk’ü her çocuk izlemeli

Güncelleme Tarihi:

Dersimiz Atatürk’ü her çocuk izlemeli
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2010 00:00

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatan ‘Dersimiz Atatürk’ adlı belgeselin yapımcısı Birol Güven ile yönetmeni Hamdi Alkan, “Bu filmi her çocuk izlemeli” dedi.

Haberin Devamı

GAZİEMİR Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ‘Dersimiz Atatürk’ adlı belgesel filmin yapımcısı Birol Güven ile yönetmeni Hamdi Alkan’ı ağırladı. Ünlü oyuncu Hamdi Alkan’ın yönetmenliğini üstlendiği ‘Dersimiz Atatürk’ belgesel filminin tanıtımı için Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’dan destek istedi. Filmin yapımcısı Birol Güven’le Şenol’u ziyaret eden Alkan, 19 Mart Cuma akşamı vizyona girecek ‘Dersimiz Atatürk’ isimli filminin kentin tüm sokaklarında ve okullarda tanıtılması için bir görüşme yaptı. Görüşmede Başkan Şenol’dan her anlamda destek sözü alan Alkan, “Ünlü oyuncuların yanı sıra halktan 5-11 yaş arası çocuklarında oynadığı belgeselin şehrin ana arterlerinde, pankart, afiş ve okullarda öğrencilere duyurulması önerimizin kabul görmesi bizi çok mutlu etti” dedi.

Destek istediler

Haberin Devamı

Senaryosunu Çılgın Türkler ve Diriliş kitaplarıyla fırtınalar estiren yazar Turgut Özarkman’ın kaleme aldığı, yapımcılığını Birol Güven ve Serkan Balbal’ın üstlendiği belgesel filmde ünlü oyuncular Halit Ergenç, Çetin Tekindor, Doğa Rutkay, Tolga Savacı, Canan Hoşgör, Batuhan Karacakaya, konuk oyuncular Turgut Özakman, Uğur Dündar, Müjdat Gezen, Hayrettin Karaca rol aldı. Başkan Şenol, Atatürk’ün hayatını anlatan bu filmi özellikle çocukların izlemesi gerektiğini dile getirerek, “Atatürk’ü ve devrimlerini unutturmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” diye konuştu.

Filmin konusu

İlköğretim 5. sınıfta okuyan bir grup çocuğun, Atatürk’ü daha iyi anlamaları için verilen bir ödev. Bu ödevi anlatacak öğretmeni yani ‘Tarihçi Dede’yi Çetin Tekindor canlandıracak. Atatürk’ü canlandıran oyuncu ise Halit Ergenç. Ergenç, usta oyunculuğunun yanı sıra tanınmış makyöz Derya Aygün’ün makyajıyla bire bir Atatürk’e benzetildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!