Derdim metroyu açmak

Güncelleme Tarihi:

Derdim metroyu açmak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2012 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İstanbul’da metronun Kadıköy-Kartal hattının açılmasıyla başlayan maliyet haberlerine değindi.

Haberin Devamı

Kocaoğlu, eski valilerden Hüseyin Öğütçen için hükümet konağı önünde düzenlenen tören sonrasında, metro maliyetleri konusunda bugüne kadar konuşmadığını belirterek, şunları söyledi:

Babası rahatsız
“Bir rakam söylemeye kalkarsak, bu rakamlar Büyükşehir Belediyesi gibi bir kurumun muhasebesinden çıkacak rakamlardır. Bunların eğrisi doğrusu olmaz, muhasebede ne varsa odur. Bu konuda da bir çalışma yapmış değilim, zaten yoktum sabah geldim. Biraz sonra da Samsun’a babamın rahatsızlığı için gideceğim. Konudan uzun boylu bilgi sahibi değilim. Önemli olan İzban’ı bitirdiğimiz gibi metroyu da bitirip İzmirli’nin hizmetine sunmaktır. Gerisi bizim dışımızda olan olaylardır. Biz çalışmamıza devam edip İzmir halkına layık olmaya çalışıyoruz.”
Kocaoğlu, İzban’ın yüzde 77’lik bölümünün Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından karşılandığına yönelik açıklamalar hakkındaki soruya ise, şu karşılığı verdi:

Haberin Devamı

Herkese teşekkür
“Onlar harcadıkları parayı kamuoyu ile paylaşırsa, biz de muhasebe kayıtlarından kamuoyu ile paylaşırız. İzban, Türkiye’nin kentiçi ulaşımda en önemli projesidir. TCDD’nin arazisine yapılmıştır, Büyükşehir Belediyesi’nin koyduğu katkı 650 milyondur. Yeni çekerler geldiğinde Türkiye’nin en çok yolcu taşıyan, en uzun hattı olacaktır. Bu eser İzmir’in. Böyle bir eserin ortaya çıkmasında kimin emeği geçtiyse, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Ulaştırma Bakanı, TCDD yetkililerine, eğer uygun görürlerse, sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!