Deprem kurbanına yuvada güle güle

Güncelleme Tarihi:

Deprem kurbanına yuvada güle güle
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2011 00:00

Yeni Zelanda’daki sarsıntıda yaşamını yitiren ÇOMÜ Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim görevlisi Didem Yaman’ın cenazesi bugün yola çıkacak. Yaman cumartesi günü Çanakkale’de toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki deprem sonrası adı kayıplar listesinde yer alan ve geçtiğimiz günlerde bir alışveriş merkezinin enkazında bulunan Didem Yaman’ın (31) cenazesi Türkiye’ye getirilecek.
Depremin meydana geldiği günden bu yana Türkiye’nin Yeni Zelanda Büyükelçiliği ile iletişimi sağlayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mete Tunçoku, kendisine iletilen bilgiye göre, Didem Yaman’ın cenazesinin bugün uçakla Türkiye’ye getirilmek üzere yola çıkacağını söyledi.
Tunçoku, baba İzzet Yaman’ın cuma günü İstanbul’da teslim alacağı cenazenin ambulansla Çanakkale’ye getirileceğini açıkladı. Yaman, cumartesi günü öğlen Necip Paşa Camisi’nde kılınacak cenazee namazının ardından, şehir mezarlığında toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Hafta sonu tatili için gitti can verdi

ÇOMÜ Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğretim görevlisi Didem Yaman, 4 yıl önce, ‘Tarih boyunca Türkiye, Avustralya, Yeni Zelanda İlişkileri’ üzerine doktora yapmak üzere Yeni Zelanda’daki Otago Üniversitesi’ne gitti. Yaman, Dunedin kentinde yaşamasına karşın 22 Şubat’ta hafta sonu tatili için gittiği Christchurch’taki 6.3 şiddetindeki depremde kayboldu. Burada yanında kaldığı Çinli arkadaşı Sisi Xin ile bir sağlık kliniğinden saat 12.00’ye aldığı randevu için gittikleri alışveriş merkezi depremde yıkıldı. Yaman ve Xin enkazın altında kalarak yaşamlarını yitirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!