Depolar yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

Depolar yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2014 02:11

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ), kent merkezi dışında bulunan 610 içme suyu deposunu mercek altına aldı. Yapılan kontrollerde kent genelindeki 11 içme suyu deposunun tamamen kullanılamaz hale geldiği belirlendi ve vatandaşların sağlıklı içme suyuna ulaşması için yenilenmesine karar verildi.

Haberin Devamı


DESKİ tarafından yapılan ilk denetimlerde 13 ilçede 39 içme suyu deposu incelendi. Yapılan incelemelerde arızalı olduğu tespit edilen 18 içme suyu deposundaki klorlama cihazları aktif hale getirildi. Bunların dışında kent genelindeki 11 içme suyu deposunun tamamen kullanılamaz hale geldiği tespit edildi. Vatandaşların daha sağlıklı içme suyuna ulaşması için kullanılamaz hale gelen su depolarının yenilenmesine karar verildi.
İçme suyu depolarında klorlama işleminin yalnızca eğitimli personel tarafından yapılması amacıyla sadece içme suyu klorlama ve depo kontrolleri için 34 kişilik özel bir birim oluşturulduğunu söyleyen AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Maalesef kent merkezi dışındaki içme suyu depolarımız sağlıksız koşullarda hizmet veriyor. Depoların çoğu kullanılamaz hale gelmiş. Bu da insan sağlığı adına olumsuz bir durum. Depolardaki tüm eksiklikler giderilecek. Tüm içme suyu depolarını yıkıp yerine yenisini yapma kararı verdik" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!