Denizli'den Avrupa şampiyonluğuna

Güncelleme Tarihi:

Denizliden Avrupa şampiyonluğuna
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2012 00:00

Denizlili 14 yaşındaki Harun Çabuk, Bulgaristan’da katıldığı 5 ayaklı Gençler Avrupa ve Doğu Avrupa Süper Moto yarışında, Bulgar ve Romen rakiplerine açık ara fark attı.

Haberin Devamı

DENİZLİ Doğa Koleji lise 1’inci sınıf öğrencisi olan motosiklet yarışçısı Harun Çabuk, 9 yaşında motosikletle tanışarak pistlere girdi. Boyundan büyük olan motosikleti kullanmada usta olan genç sporcu, Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun düzenlediği süper moto ve moto kros yarışlarında 4 ayrı Türkiye şampiyonluğu kazandı. Çabuk, kazandığı başarılardan dolayı dünya motosiklet şampiyonu Kenan Sofuoğlu tarafından eğitime alındı.
Çabuk, geçen cumartesi günü Bulgaristan’ın Pleven kentinde düzenlenen Gençler Avrupa ve Doğu Avrupa Süper Moto 1’inci ayak yarışına katıldı. Romen, Bulgar ve Türklerden oluşan 10 rakibine açık ara fark atarak ilk ayakta birincilik elde eden Çabuk, kupasını eğitmeni Kenan Sofuoğlu’na armağan etti.
Beş ayaktan oluşan ve birincisi yapılan Gençler Avrupa ve Doğu Avrupa Süper Moto yarışlarının diğer 4 ayağı Romanya, Bulgaristan, Slovenya ve Türkiye’de yapılacak. Toplam 5 ayakta en iyi dereceyi elde eden sporcu Avrupa şampiyonu olacak.
Harun Çabuk, motosikletiyle Avrupa’ya ilk adımını attığını belirtip, “Kenan Sofuoğlu gibi dünya şampiyonu olmak için çalışıyorum” dedi.
Çabuk’un motosiklet tamircisi olan babası Yaşar Çabuk ile hakem annesi Gülay Çabuk, oğullarıyla gurur duyduklarını ancak sponsor bulmakta zorluk çektiklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!