Denizli Sanayi Odası Başkan Keçeci: Hükümetin bir an önce kurulmasını bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Denizli Sanayi Odası Başkan Keçeci: Hükümetin bir an önce kurulmasını bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2015 01:46

DENİZLİ Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, komşu ülkelerde yaşanan ekonomik kriz ve savaş ortamının Türkiye’yi de etkileyeceğini belirterek, "Siyasetçilerin tutumu nedeniyle endişeliyiz. Seçmenimiz oyunu kullanmış ve iradesini ortaya koymuştur. Bu irade, koalisyon hükümetini işaret etmektedir. Seçmenin net bir şekilde ortaya koyduğu bu iradeyi siyasi partilerin de ortaya koymasını ve hükümetin bir an önce kurulmasını bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Denizli Sanayi Odası Başkan Keçeci: Hükümetin bir an önce kurulmasını bekliyoruz

Denizli Sanayi Odası Meclis Toplantısı’nda genel seçim sonuçları, Türkiye ekonomisine dair göstergeler ve sınırlarda yaşanan gelişmeler değerlendirildi. Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, iş dünyasının endişeli olduğunu, koalisyon hükümetinin bir an önce kurulması gerektiğini söyledi. Keçeci, "Güneydoğu’daki sınırlarımız kan gölüne döndü. Geçen sene bu zamanlarda, güneydoğu ve doğudaki komşularımıza ihracatımızda sıkıntılar ortaya çıkmış ve ihracatımızı nasıl devam ettirebileceğimizi konuşuyorduk. Bir senede geldiğimiz noktada artık oradan gelecek tehlikeleri nasıl bertaraf edebiliriz, bu tehlikelere nasıl göğüs gereriz diye düşünmeye başladık. Sınırlarımızda yaşanan bu gelişmelerin de etkisiyle ihracatımız her geçen gün düşüyor. Gelecek günlerde Yunanistan’ın içinde bulunacağı konum, bizi de mutlaka etkileyecektir. Ateş çemberi içindeyiz" dedi.

Haberin Devamı

Keçeci, yaşanan sorunlara rağmen, çözüme odaklanacak merci olan siyasilerin bir araya gelemediğini sözlerine ekleyerek, "Siyasetçilerin tutumu nedeniyle endişeliyiz. Seçmenimiz oyunu kullanmış ve iradesini ortaya koymuştur. Bu irade, koalisyon hükümetini işaret etmektedir. Seçmenin net bir şekilde ortaya koyduğu bu iradeyi siyasi partilerin de ortaya koymasını ve hükümetin bir an önce kurulmasını bekliyoruz. İçinde bulunduğumuz konjonktür, daha fazla beklemeye uygun değildir. Artık bu seçim atmosferinden çıkıp, sorunlarımızın çözümlerine odaklanmalı ve uzun zamandır bekleyen yapısal reformlarımızı gerçekleştirmeliyiz. İş dünyası beklemekten yoruldu ve artık yol almak istiyor. Siyasi önderlerimizin artık bu çağrılara sessiz kalmaması ve hükümetimizin bir an önce kurularak, koyduğumuz hedefler çizgisinde ilerlememiz hepimizin ortak temennisi" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!