Denizli müze kent olacak

Güncelleme Tarihi:

Denizli müze kent olacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2012 00:00

Denizli’de bulunan 19 antik kentten çıkan ve depolarda bekleyen 29 bin parça tarihi eser Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'nun, Pamukkale ve Denizli merkezde yaptıracağı iki ayrı müzede sergilenecek.

Denizli’de bulunan 19 antik kentten çıkan ve depolarda bekleyen 29 bin parça tarihi eser Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'nun, Pamukkale ve Denizli merkezde yaptıracağı iki ayrı müzede sergilenecek. Vali Abdulkadir Demir, kentin iki müzeyle yetinmeyeceğini, dokuma, cam, şarap, tekstil gibi müzelerin de bulunması gerektiğini belirtip, “Denizli müze kent olacak” dedi.
Denizlili işadamı Ahmet Nazif Zorlu'nun geçen Perşembe günü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile imzaladığı müze protokolü Denizlilileri heyecanlandırdı. Denizli'de gün yüzüne çıkartılan ancak sergileneceği yer olmadığı için müzelerin depolarında tutulan 29 bin parça eser Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'nun yaptıracağı iki ayrı müzede sergilenecek. Denizli'yi müze kent yapmak istediklerini dile getiren Vali Abdulkadir Demir, kentte ayrıca dokuma, cam, şarap, tekstil gibi müzelerin de bulunması gerektiğini ifade etti. Denizli'nin birçok markası olduğunu hatırlatan Vali Demir, “Bunları da yapmayı düşünüyoruz. Böyle önemli bir kentte mutlaka bu müzelerin de bulunması gerekir. Denizli müze kent olacak” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!