Denizli-Hakkari kardeşlik hattı

Güncelleme Tarihi:

Denizli-Hakkari kardeşlik hattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2014 01:11

DENİZLİ İhracatçı Birlikleri’nin projesi kapsamında Hakkari’de açılacak olan dikiş kursları için 19 konfeksiyon makinesi yola çıktı.

Haberin Devamı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle 19 konfeksiyon makinesi Hakkari Halk Eğitim Merkezi’ne gönderildi. Bakan Zeybekci, “İnsanların kaybedecek bir şeyleri yoksa o insanlara her şeyi yaptırabilirsiniz. İnsanların hayattan beklentileri varsa iki düşünür, 3 düşünür doğruyu bulur. Çaresizken kendilerini kandıranlara cevap verirler. Biz insanlarımızı yaşadıkları yerde mutlu etmek istiyoruz. Orada yaptığımız hareketlerle bu ülkenin her taşına altın çivilerle oraların mülkiyetini belgesini çakmak istiyoruz. İnşallah Hakkari’de bu imkanlarla kızlarımız işler yapacaklar. Meslek edinecekler” dedi.

Genç kızlara umut

19 biçki dikiş makinasını teslim almak için Denizli’ye gelen Hakkari Halk Eğitim Merkezi Giyim Teknolojisi Öğretmeni Hasret Yılmaz ise “Denizli’de kadınlar iş beğenmiyor. Ancak, bizim oralar için meslek öğrenmek, çalışmak çok önemli. Makinalarla Hakkarili genç kızlar, kadınlar meslek öğrenecek. Bu makinalarla güzel çalışmalar yapacağız. Bizim oralarda iş, istihdam, tekstil yok. Bunlar sizlerin sayesine olacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!