Demir kapı devrildi Alper ölümden döndü

Güncelleme Tarihi:

Demir kapı devrildi Alper ölümden döndü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2012 00:00

Bodrum’da kaptan baba karnı ağrıyan beş yaşındaki oğlunu bir tıp merkezine götürdü. Küçük Alper, bahçede oynarken, demir kapı üzerine devrildi, ağır yaralandı. Çocuğun kafatasında çatlak tespit edildi.

Haberin Devamı

BODRUM’da yaşayan ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in yatının kaptanı Murat Alpaydın (41), karnının ağrıdığını söyleyen oğlu beş yaşındaki Alper’i önceki gün öğleden sonra Gümbet’teki İntertıp Özel Sağlık Merkezi’ne götürdü. Sıra bekleyen baba ve oğlu bahçeye çıktı.
Bahçede oynayan Alper’in üzerine, ambulans girişinde yatay hareket eden yaklaşık 1.5 metre yüksekliğindeki demir kapı devrildi. Kapının altından çıkarılan talihsiz çocuk, sağlık merkezindeki ilk müdahale sonrası ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Alper’in kafatasında çatlak oluştuğu ve durumunun ağır olduğu bildirildi.

Yaşadıklarını anlattı

Baba Alpaydın, gözü önünde oynayan oğlunun üzerine kapının devrildiğini belirterek, şunları söyledi:
yaşadıklarını gözyaşları içinde DHA muhabirine anlattı. Baba Alpaydın, “Kanlar içinde kalan oğlumu onlarca kiloluk demir kapının altından güçlükle çıkardık ve hastaneye getirdik, kafatasında çatlak var ve hayati tehlikeyi atlatamadı. Demir kapının arızalı olduğu daha önceden biliniyormuş, yetkililer hakkında savcılığa ve emniyete suç duyurusunda bulundum. Maddi ve manevi tazminat davası açacağım. Sorumlular cezalandırılıncaya kadar bu işin peşini bırakmayacağım.”
Oğlunun başından ayrılmayan anne Tülay Alpaydın (32) da, “Oğlum ihmal ve sorumsuzluk nedeniyle yaşam mücadelesi veriyor. Bunun sorumluları mutlaka bulunmalı ve hesap sorulmalı” diye konuştu.

Baba sinir krizi geçirdi

Haberin Devamı

Yetkililerle görüşmek üzere dün sağlık merkezine giden Murat Alpaydın yetkililerin, “Biz davacı olmayacağız siz de olmayın” dediklerini iddia etti. Alpaydın, “Kapıyı tamir ettirmişler. Dün neden yaptırmadınız? Oğlum orada can çekişiyor, değermiydi buna” diye bağıırken merkez yetkililerinin uzaklaştırmaya çalışması üzerine sinir krizi geçirdi. Sağlık merkezi yetkilileri ise olayla ilgili bir açıklama yapmayacaklarını belirtti. Bodrum Cumhuriyet Savcılığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin olay yerinde inceleme yaptığı öğrenildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!