Demir atölyesi karikatürlü ev

Güncelleme Tarihi:

Demir atölyesi karikatürlü ev
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2008 00:00

İzmirli karikatüristler, Karaburun Belediyesi’nin restore ettiği eski demir atölyesinde bundan sonra sanatın ayrıntılarını öğrenmeye başladı.

KARABURUN Belediyesi, yıllarca demir atölyesi olarak kullanılan eski yapıyı restore ederek daha çok gençlerin yararlanacağı karikatürlü ev adıyla hizmete açtı. Açılışa Konak Belediye Başkan Muzaffer Tunçağ, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, İzmirli karikatüristler ve genç karikatüristler katıldı. Başkan Serdar Yasa, demir atölyesi olarak kullanılan metruk binanın artık yıkılacak bir duruma geldiğini belirterek, "Kafamda yıllardır böyle bir proje vardı ve onu yaşama geçirmek için çalışıyordum. Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ’ın da verdiği destek ile karikatürlü ev projesi yaşam buldu" dedi.

Güzel kokulu nergisler

Başkan Yasa, karikatürlü evin daha çok gençlerin uğrak kapısı olacağını İzmir’den gelen karikatürist ağabeylerin 15 günde bir burada gençlere bu sanatın ayrıntılarını öğreteceğini söyledi. Karikatürlü evin açılışının ardından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Karaburun’un en iyi nergis yetiştirici yarışması da gerçekleştirildi. Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ’ın eşi Sedef Tunçağ’ın da yer aldığı jüri üyeleri birbirinden güzel kokulu nergislerin arasından birinciyi seçmekte oldukça zorlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!