"Dedikodulara inanmayın"

Güncelleme Tarihi:

Dedikodulara inanmayın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 16:43

DENİZLİ’deki bankaların müdürleri ile toplantı düzenleyen Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, firmalar hakkında çıkan ekonomik sıkıntı ve iflas erteleme istedikleri söylentilerine itibar etmemelerini istedi.

Haberin Devamı

Denizli’de son dönemde kentte bilinen bazı firmaların ekonomik sıkıntı içinde olduğu, borçlarını ödeyemediği, bazılarının iflas erteleme başvurusu yaptığı yolundaki söylentiler üzerine Denizli Sanayi Odası banka yöneticileriyle toplantı düzenledi. Denizli Sanayi Odası’ndaki toplantıya Oda Başkanı Müjdat Keçeci, Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, Başkan Yardımcısı Gültekin Okay Salgar ile banka yöneticileri katıldı.

Toplantıda Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, banka yöneticilerinden, firmalar hakkında kaynağı ve doğruluğu şüpheli olumsuz söylemlere itibar edilmemesini istedi. Meslek odası olarak her iki tarafı da düşünmek zorunda olduklarını belirten Keçeci, "Bir işletmenin kapanması demek sadece bir işletmenin yok olması anlamına gelmiyor. Pek çok kişinin işsiz kalmasına, sizin müşteri kaybetmenize ve ekonomik bağlamda da birçok olumsuzluğa neden oluyor. İşletmelerin özellikle kredi kullanım tutarı ve vadeleri, yatırımların finansmanı ve yönlendirilmesi ile tasarrufun teşvik edilmesi konusunda size görev düşüyor. İşletme sahiplerini, sizin de doğru yönlendirmeniz gerekiyor. Asılsız söylemler üzerinden hareket ederek firmaların kredilerine yönelik yapacağınız herhangi bir müdahale hem işletmenin kötüye gitmesine hem de sizin müşterinizi kaybetmenize sebebiyet verecektir" diye konuştu.

Banka yöneticileri de bu konuda firma yöneticilerinden iyi niyetli ve samimi olmalarını istedi. Toplantıda Denizli Sanayi Odası ve banka yöneticilerinin bu tür konularda koordine içinde olması kararlaştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!