Dalkılıç’tan genç yüzücülere taktikler

Güncelleme Tarihi:

Dalkılıç’tan genç yüzücülere taktikler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2009 00:23

Haberin Devamı

CUMHURİYET’in 86. yıldönümü nedeniyle 28 Ekim’de dalış yapan Dünya Rekortmeni Yasemin Dalkılıç, antrenörü de olan eşi olan Rudi Castineyra ile Bodrum Belediyesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda çalışmalarını yapan yüzücüleri ziyaret etti. Yüzme takımının Baş Antrenörü Onur Orhun’dan tesis ve 8-17 yaş grubu yüzücülerle ilgili bilgi alan Dalkılıç, çeşitli şampiyonalarda derece elde eden yüzücülerle de sohbet etti.
Aralık ayı sonlarında limitli değişken ağırlıklı 125 metre serbest dalış rekor denemesi yapacak olan Dalkılıç, küçük yüzücülere, antrenmanlarını aksatmamaları gerektiğini söyledi. Dalkılıç, “Antrenörünüzü iyi bir şekilde dinleyin ve size söylediklerini aksatmadan yapın. Antrenmanları kaytarmayın. Birçok ülkeye gidip, çeşitli şampiyonalara katılma fırsatı buldum ve benden çok daha yapılı sporcularla yarıştım. Ancak daha iri ve yapılı sporcularla yarışmak, sizi endişelendirmesin. Benim de yapım iri değil, ama bugün yaptığım antrenmanların ödülü olarak, başarılı bir sporcu oldum. Kendinize güvenerek, karşınızdaki insanların sizden korkmasını sağlayın” dedi.
Dalkılıç, belediyeye ait havuzun yarı olimpik olmasının kendisini çok sevindirdiğini, zira antrenmanları için uygun havuz bulmakta zorlandığını, Bodrum’a geldiğinde burada çalışabileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!