Cumhuriyet Kadınlarından yeni anayasa tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Kadınlarından yeni anayasa tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 16:10

İZMİR’de, Cumhuriyet Kadınları Derneği şubeleri yöneticileri tarafından yapılan basın açıklamasıyla, anayasadan ’Türklük’ kavramının ve ’Türk Milleti Egemenleği’nin çıkarılmak istendiği savunularak, basın açıklamasıyla bu duruma tepki gösterildi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir şubeleri yönetici ve üyeleri, Konak Meydanı’ndaki Yeni Karamürsel Mağazası önünde toplanıp, hükümet tarafından yapılmak istenen yeni anayasayı protesto etti. Yeni anayasadan ’Türklük’ kavramının ve ’Türk Milleti Egemenleği’nin çıkarılmak istendiğini savunan kadınlar, bu durumun Türkiye’yi önce federatif yapıya, sonra da süratle bölünmeye götüreceğini söyledi. Kadınlar böyle bir şeye ve başkanlık sistemine geçilmesine asla izin vermeyeceklerini dile getirildi.

Cumhuriyet Kadınlarından yeni anayasa tepkisi

Topluluk adına açıklama yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Işıl Caner, yapılan kamuoyu araştırmalarında, halkın çoğunluğunun başkanlık sistemini istemediğine dikkat çekerek, "1982 anayasasının zaten 113 maddesi yani neredeyse yarısı değişikliğe uğratılmış ve darbe ile alakası kalmamıştır. Sempati uyandıran ’sivil anayasa’ lafı aldatmacadır. Ana muhalafet başkanı, ’İlk 3 maddeye dokundurtmam’ diyor. Peki 6’ıncı, 66’ıncı, 123 ve 127’nci maddeler ne olacak? Cumhurbaşkanı, başkanlık sisteminin milletin acil ve şiddetli isteği olduğunu beyan etmektedir. Parlamenter demokrasi yerine ne olduğu belli olmayan bir başkanlık sistemi dayatılmaktadır" dedi.

Işıl Caner, koyunun can kasabın et derdinde olduğunu belirterek "Halkından bu kadar kopuk bir cumhurbaşkanının varlığı içimizi acıtıyor. Başkanlık sistemini kabul etmiyoruz. Milet can güvenliği, asayiş, iş, aş derdindeyken iktidar partisinin girişimlerini de, muhalefet partilerinin görüşme masasına oturmalarını da şiddetle kınıyoruz. Cumhuriyet kadınları, Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti zarar görmemiş olarak gelecek nesillere iletme kararlılığındadır" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!