Cumhuriyet kadınının isteği

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet kadınının isteği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2011 00:00

Denizli’de Erikoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erikoğlu’nun, annesi Saadet Erikoğlu adına Kuşpınar Mahallesi’nde yaptıracağı 24 derslikli ilköğretim okulunun temeli törenle atıldı.

Daha önce Nuri Erikoğlu İlköğretim Okulu ve Erbakır Fen Lisesi’ni eğitime kazandıran iş adamanının yeni yaptıracağı ve yaklaşık 1,5  milyon TL’ye malolacağı belirtilen okulun temel atma törenine Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan hayırsever işadamı Hüseyin Erikoğlu, “Atatürk’ün gösterdiği çağdaşlık hedefine ancak iyi eğitilmiş çocuklarımızla ulaşabiliriz” dedi.
Erikoğlu Holding’in kurucusu merhum işadamı Nuri Erikoğlu’nun eşi, dört çocuk, 13 torun sahibi Saadet Erikoğlu (83) da, şunları söyledi: “Ben cumhuriyet kadınıyım. Yokluğun, cehaletin ne olduğunu iyi bilirim. Çocuklarımı yetiştirirken, vatana-millete hayırlı olmaları için çok emek verdim. Yaptırdığımız okullarda çocuklar yetişiyor. Ben çocuklarımı bugünler için yetiştirdim. Çocuklarıma ve torunlarıma da vasiyette bulundum. Bu ülkeden para kazandıkları sürece, bu ülkenin evlatları için eğitime her zaman destek olmalarını istiyorum. Büyük Atatürk’ün izinden gideceksek, Atatürkçü, çağdaş, ülkesini seven insanlar yetiştirmeliyiz.”
Vali Erkmen de Saadet Erikoğlu’nun elini öperek teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!