Cumalı Urla’da anıldı

Güncelleme Tarihi:

Cumalı Urla’da anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2016 14:08

Şair, yazar Necati Cumalı, ölüm yıldönümünde çocukluk ve ilk gençlik yıllarının geçtiği Urla’da konser, yarışma törenlerle anıldı.

Haberin Devamı

Cumalı Urla’da anıldı

15. Cumalı Buluşması, Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi, İzmir Devlet Tiyatrosu, Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi ve Cumalı Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği işbirliği ile gerçekleşti. Necati Cumalı Anı ve Kültür Evinde gerçekleşen törene Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Cumalı Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Prof. Dr. Semih Çelenk, yazar Hasan Özkılıç, sivil toplum örgütleri ve Urlalılar katıldı. PTT Müdürlüğü tarafından 2006 yılında Necati Cumalı adına yapılmış kişisel pul, Urla PTT Merkez Müdürü Mehmet Ali Fırat tarafından Başkan Uyar’a hediye edildi.

Cumalı Urla’da anıldı

Haberin Devamı

Anma töreninin ardından bu yıl 3’ncüsü gerçekleşen "Necati Cumalı Edebiyat Ödülü Roman 2016" Ödül töreni de Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. 54 yazarın başvurduğu yarışmada ’Köpekler İçin Gece Müziği’ adlı romanıyla Faruk Duman ödüle layık görüldü. Törende konuşan Başkan Sibel Uyar, "Urla, bugüne kadar pek çok sanatçıya, düşünüre, edebiyatçıya yurt olan, ilham katan kültürel zenginliği köklü bir kenttir. Biliyorum, bundan sonra da burada çok değerli yazarlar doğacak. Bizler de bu devamlılığı sağlamak adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Yarışmalar düzenleyecek, gençlerimizi edebiyata ve sanata teşvik edeceğiz" diye konuştu. Romanının konusunu dinleyiciler ile paylaşan ödül sahibi Faruk Duman, Necati Cumalı Edebiyat Ödülü’nü verenlere teşekkür etti. Faruk Duman ödülünü Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Prof. Dr. Semih Çelenk’den aldı. 15. Necati Cumalı Anma Haftası kapsamında düzenlenen program Kalliopi Vetta ve Serap Tamay’ın eşliğinde "Seferis Şarkıları/ Smyrneika" konseri ile son buldu.

Cumalı 10 Ocak 2001 tarihinde İstanbul’da hayatını kaybetmişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!