Çözüm Köşesi voltaj düşüklüğü ve kesintiler sona

Güncelleme Tarihi:

Çözüm Köşesi voltaj düşüklüğü ve  kesintiler sona
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2008 00:00

Ocak ayında yayınladığımız ’Kesinti ne zaman bitecek?’ başlıklı haberimizle ilgili olarak Gediz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nden yapılan açıklamada, "Elektrik sıkıntısının yaşandığı Bornova Ergene Mahallesi 456 ve 460 sokaklar, K-129 nolu TM’den enerji almaktadır. K-129 nolu TM’nin yanına ilave 630 kva trafo konularak voltaj düşüklüğü ve kesinti şikayetleri sona erdirilmiştir" denildi.

Haberin Devamı

İzmirliler’in, tarihi ve doğal güzelliğini kaybetmemiş eski Kültürpark’ı özlediğini belirten Erinciler, "Yerel yöneticiler, yeşil alanlar oluşturmakla övünürken, Kültürpark’ı mahvettiler. İçine çirkin binalar yapıldı. Kültürpark otopark oldu. Eskiden yapay göl çok güzel balıklarla doluydu. Ördekler, kuğular, kazlar yüzerdi. Parkta tavus kuşları serbest dolaşırdı. Şimdi hiçbiri yok. Yapay göl ölü ve bulanık bir su birikintisinden ibaret. Canlı kalabilmiş birkaç tavus kuşu ve kuğu da son gördüğümde daracık hayvanat bahçesine hapsedilmiş durumdaydı. Uluslararası Fuar ise süresi kısaltıla kısaltıla kuşa benzetildi. Eskiden bir aydı. Şimdi sanırım on güne indirildi. Kısacası Kültürpark artık yapılış amacından uzaklaştırıldı" şeklinde konuştu.

/images/100/0x0/55eb44bcf018fbb8f8b637d0


YEŞİL ALANLAR SU  İSRAFI YARATIYOR

Oluşturulan yeşil alanların su israfına yol açtığına da dikkat çeken Erinciler, "Bu yeşil alanlar çimenden ibaret. Belediye vatandaşı su tasarrufuna çağırırken, çim alanlar için su harcıyor. Çim yerine susuzluğa dayanıklı bitkiler ve ağaçlarla da yeşil alanlar oluşturulabilir. Oysa tam tersini yapıyor. " dedi.

 

Haberin Devamı


Havra Sokağı’ndaki işgaller son buldu

Mart tarihinde yayınlanan ’Havra Sokağı’nda yürümek artık zor’ başlıklı haberimiz üzerine, Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Havra Sokağı’nda kaldırımı işgal ettiği tespit edilen işyerleri hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 38/1 maddesi uyarınca idari para cezası uygulanmış ve işgallerin son bulması sağlanmıştır.’’


Kirli perdeler çıkarıldı

GEÇTİĞİMİZ hafta içinde yayınladığımız ’Atatürk Müzesi’ne yakışmayan görüntü’ başlıklı haberimizden sonra yetkililer konuya el koydu ve kirli perdeleri çıkardı. Müzedeki perdelerin periyodik olarak yıkanacağı belirtildi. Hattımızı arayan İzmir Özel Çamlaraltı Koleji Edebiyat Bölüm Başkanı Şengül Kıran, Atatürk Müzesi’nin perdelerinin Atatürk’ün adını taşıyan kuruma yakışmadığını belirterek yıkamak istediğini iletmişti. Kıran, "Beyaz delik işi perdelerin sararmış rengi bana rahatsızlık veriyor. İnanıyorum ki benim ki bir çok kişi aynı şeyi düşünüyor" şeklinde duygularını dile getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!