Çözüm hattı

Güncelleme Tarihi:

Çözüm hattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2000 00:00

Hazırlayan Ceren CANDAR
Haberin Devamı

Çukurlar sorun

BUCA Menderes Caddesi'ndeki yollarda bulunan çukurlar ciddi problemler yaratıyor. İZSU'ya ait olan kapakların yol seviyesinin altında kalması nedeniyle, taşıtlar maddi zarar görüyor. Çukurların taşıtlarda yol açtığı zararın yanı sıra seyir halindeki araçların çukura girmemek için yaptığı ani manevralar trafik kazalarına yol açıyor.

YOL seviyesinin 20-30 santimetre altında bulunan kapakların sorumluluğunu ne İZSU ne de Büyükşehir Belediyesi üstleniyor. Topu birbirine atan kurumlar, vatandaşın sorunlarına sahip çıkmıyor. Otomobiliyle çukura giren ve aracında 120 milyon liralık hasar oluşan Orhan Aybertürk, sorumlu kurumla bağlantı kurmak ve hasarını ödettirmek istiyor.

ARACININ çukura girmesiyle ciddi bir problem yaşadığını da belirten Aybertürk, ‘‘Ben ilgili olabilecek bütün kurumlarla bağlantı kurmaya çalıştım. Ancak sürekli topu birbirlerine attılar. Hasarımın ilgili kurum tarafından ödenerek, yoldaki problemin çözülmesini istiyorum’’ dedi.

İZSU Kanal Proje Şube Müdürü Ali Ateş, kapakların İZSU'ya ait olduğunu belirterek, ‘‘Kapaklar bize ait ve bizim sorumluluğumuzda. Ancak kapakların üstüne tekrar tekrar asfalt atıldığı için yol seviyesinin altında kalmış durumda. Bizim yapacak bir şeyimiz yok’’ diye konuştu.

KONAK

Kim kapatacak?

BASMANE 1301 - 1302 sokaklarda 2.5 ay önce İZSU kanalları temizlemek için belli yerlere çukurlar açtı. Ancak çalışma bitmesine rağmen bu çukurları kapatmadan gitti. Aylardır sokağımıza ne bir çöp arabası ne de bir otomobil girebiliyor. Yolu bilmedikleri için girmeye çalışan birçok otomobil de bu çukurlara düştü. Otomobillerin yanı sıra insanlar da farkında olmadan bu çukurlara düşüyor. Çalışma yapıldığından beri sokağımıza müşteri gelmiyor. Mağdur durumdayız. Çukarlardan bir iki tanesi kapatıldı. Diğerlerinin de kısa zamanda kapatılmasını istiyoruz. 1301-1302 sokak sakinleri

Büyükşehir’den yanıt var

KARŞIYAKA

BOSTANLI 2014 / 1 sokağın önünde bulunan otopark ve çocuk parkının ışıkları aylardır yanmıyor. Kış aylarında havaların erken kararmasıyla bu parkın içinden geçmek tedirginlik yaratıyor. Parkın hemen yanında Alfabe Çocuk Evi var. Bayan veliler çocuklarını alıp giderken parktan geçmeye korkuyorlar. Biz de bu durumdan rahatsızlık duyuyoruz. Ayrıca parkın içinde özellikle akşam saatlerinde pek çok köpek oluyor. Hatta geçen gece köpeklerden biri parkta bir bayanı ısırdı. Parkın ışıkları yanarsa vatandaşlar da bu tür sorunlarla karşılaşmaz.

Alfabe Çocuk Evi

KONAK

ALSANCAK 1472 Sokak sakinlerinin sokağın trafiğe kapatılmasına yönelik talepleri Büyükşehir Belediyesi tarafından incelenmek üzere İl Trafik Komisyonu'na gönderildi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada, ‘‘1472 sokağa park yasağı getirilmesi ya da trafiğe kapatılması yönündeki talep değerlendirilmek üzere gündeme alınmıştır’’ dedi.

BORNOVA

Kaldırımdaki duvar

OSMANGAZİ Yavuz Caddesi üzerinde bulunan Çardak Kıraathanesi kaldırıma duvar örerek yayaların geçişini engelliyor. Daha önce pek çok kez Bornova Belediyesi Zabıtası'na şikayet etmemize rağmen hiçbir işlem yapılmadı. Kaldırımdan geçmek mümkün değil. Kahveyle yan dükkan arasına örülen duvar vatandaşların geçişine fırsat vermiyor. Şikayette bulunmamıza rağmen kahveyle ilgili neden yasal bir işlem yapılmıyor? 6 aydır bu işle ciddi anlamda ilgileniyorum. Ancak bir sonuç alamadım. Belediye'nin bu konuda bir çabasının olmamasının belli bir nedeni mi var? Tekin ÖNDER

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!