Çocukları bile fuhuşta sattılar

Güncelleme Tarihi:

Çocukları bile fuhuşta sattılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2009 00:00

Yetiştirme yurdundan kaçan bir kız ile kadınlara zorla fuhuş yaptıran 27 sanık için 6-20 yıl arasında değişen hapis cezası istemeyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Çeşme Jandarma ekipleri, fuhuşa aracılık yaptıkları belirlenen bir grubu, teknik takibe aldı. Zanlıların, İstanbul ve Sivas’taki bazı kişilerle bağlantı halinde olduğu tespit edildi ve mayıs ayında operasyon için düğmeye basıldı. Jandarma başta Çeşme İlçesi olmak üzere Sivas ve İstanbul’daki 10 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Zorla fuhuş yaptırılan, yetiştirme yurdundan kaçan küçük yaştaki kız ile 4 kadın kurtarıldı.
Adliyeye sevk edilen suç örgütü lideri D.Y.  ile formalite evlilik yaptığı hayat kadın eşi A.A.  aralarında yabancı uyruklu kadınların da bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı.

Pansiyon ve bar işletiyorlar

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı, sanıklar hakkında ‘6 ile 20 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Savcı iddianamede, suç örgütünün Çeşme İlçesi’nde bulunan beş pansiyon ve iki barı bu amaçla işlettiklerini, bu pansiyonlarda kadınlara ve çocuk  denecek yaştaki kızlara zorla fuhuş yaptırdıklarını belirtti. Yurt dışından getirdikleri yabancı uyruklu kadınları evlerde ve bu pansiyonlarda sakladıkları, isteklerine karşı çıkan kadınlara şiddet uygulayıp, tehditle zorla fuhuş yapmaya zorladıklarını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!