Çizgilerle özgürleştiler

Güncelleme Tarihi:

Çizgilerle özgürleştiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2015 11:32

İZMİR’de cezaevinde kalan 3 genç, karikatür yarışmasına katıldı. Yarışmaya katılan gençlerden biri mansiyon alırken üçü de en büyük özlemlerini çizgilerle özgürleştirdi.

Haberin Devamı

İzmir’de Bayraklı Belediyesi’nin açtığı karikatür yarışmasına, psikologların haber vermesi üzerine cezaevinde olan 17 yaşındaki tutuklu katıldı. İçlerinden sadece biri mansiyon ödülü alsa da üçü de çizgilerinde özgürlüğü anlattı. Aliağa Şakran Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan gençler, hayallerini çizgilerle özgürleştirdi.

Çizgilerle özgürleştiler

Dışarıdaki hayata duydukları özlemi çizgilerle kağıda döken gençler, ’içeri’de bile olsalar ruhlarının özgür olduğunu ortaya koydu. Ş.B. mansiyona layık görülen karikatüründe, cezaevinde değil babasının kolları arasında uçurtmaya, kuşa, denize, buluta demir parmaklıklar arasından bakan bir çocuk çizerek, kendi içimizdeki tutsaklıkla yüzleşmemizi sağladı. M.K. cezaevinde duvar dibine oturan bir çocuğun düşünce balonunu, kanat çırpan kuş şeklinde çizdi. K.D.’nin özgürlük çizgilerinde ise cezaevi infaz görevlisinin yanında ayaklarını küvete sokarken gözlerini kapatıp güneşli bir günde ağacın altında pantalonunun paçalarını sıyırıp ayaklarını denize sokan bir çocuk yer aldı. Ödül töreni, salı günü yapılacak ancak cezaevinde olan Ş.B. törene katılamayacak, ödülü cezaevi müdürü ve psikoloğuna verilece.

Haberin Devamı

Çizgilerle özgürleştiler


Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, karikatür yarışmasında konunun serbest olduğunu, her yaştan kişinin 454 eser gönderdiğini belirterek, cezaevinden katılanların her çizgisinde özgürlüğü anlattığını söyledi. Karabağ, "Cezaevindeki çocuklarımızın çizgilerinin iyi, yaratıcılıklarının yüksek, zihinlerinin berrak, ruhlarının özgür olduğunu gördük. Onlar duygularını özgürleştirdi, çizgilerle özgürlüğün türküsünü söyledi" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!