@cityofizmir ikinci etap

Güncelleme Tarihi:

@cityofizmir ikinci etap
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2015 18:48

Ege Genç İşadamlarıDerneği’nin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kentin tanıtımına katkı için hayata geçirdiği instagram projesi "cityofizmir", dünya fenomenlerini ağırlayacağı ikinci etabı ile start aldı.

Haberin Devamı

DÜNYANIN ve Türkiye’nin birçok köşesinden gerçek takipçi sayısı ile destek görerek 5 ay gibi kısa bir sürede, rekor sayıda istatistiğe ulaşan cityofizmir, Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası instagram şehir markalaşma projesi olarak sosyal medyada yerini aldı. İlk olarak Nisan 2015’de Türkiye’nin alanlarında başarılı fotoğrafçı, televizyoncu, oyuncu, editör, köşe yazarı, blogger ve lezzet yazarlarının kente gelmesi ve İzmir’i fotoğraflaması ile başlayan projenin ikinci etabı, dünya fenomenlerinin 5 Eylül’den itibaren İzmir’e adım atmasıyla devam ediyor. Konuyla ilgili olarak basın toplantısında bir araya gelen proje ortakları yeni nesil instagram projesinin ayrıntılarını aktardı. Toplantıya, EGİAD Başkanı Seda Kaya, Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Dr. Pınar Meriç, Proje Koordinatörü Bahar Akıncı katıldı.

Haberin Devamı

BİREYSEL DESTINASYON

EGİAD Başkanı Seda Kaya, İzmir’i, bireysel destinasyon pazarlaması konumlandırmasında dünyada bambaşka bir noktaya taşımayı hedeflediklerini belirterek, “İzmir’in sosyal ortamda tanıtılması boynumuzun borcuydu” dedi. 5-14 Eylül aralığında uluslararası instagram fenomenlerine ev sahipliği yapacaklarını vurgulayan Kaya, “Nisan ayında başlayan projemiz, ilk 10 günde 20 bin gerçek takipçi sayısına ulaştı. Yeni nesil instagram projemiz @cityofizmir sadece 4 ayda dünyanın her yerinden 60 bin takipçiye, 745 bin üzerinde fotoğraf beğenisine, 10 bin 807 gerçek kullanıcı yorumuna ve 43 bin 549 #cityofizmir etiketli fotoğraf paylaşımına ulaştı. Bugüne dek yayınladığımız 335 fotoğrafa gelen toplam beğeni sayısı 745 bin. Bu rakamlar Türkiye’de bir rekor. Şimdi projemizin ikinci etabında; dünyanın dört bir yanından gelerek güzel şehrimizi fotoğraflayacak ve kendi takipçilerine duyuracak olan dünya instagram fenomenlerini ağırlama zamanı” dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!