Çinliler Türk derisini sevdi

Güncelleme Tarihi:

Çinliler Türk derisini sevdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2011 00:00

Son 12 yılda Çin’e yapılan deri ihracatı 1.6 milyondan 30 milyon dolara çıktı. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Türk derilerinin önemli bölümü bu ülkeye gidiyor olacak.

Haberin Devamı

Çin’in Şanghay kentinde bu yıl 14’üncü kez düzenlenen “All China Leather Exhibition ACLE 2011 Deri, Deri Ürünleri, Makine ve Ekipmanları Fuarı”na 12’nci kez katılan Türkiye, 50’nin üzerinde firma ile en büyük ülke katılımını gerçekleştirdi. Ulusal katılımı organize eden Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin Başkanı Jak Galiko, dünya çapında yaklaşık 1200 firmanın ürün sergilediği ve 18 bin profesyonelin ziyaret ettiği fuarda Türk derilerinin büyük ilgi gördüğünü belirtti. ACLE Fuarı’na 12 yıldır katıldıklarını, bu sayede Çin’e 1 milyon 660 bin dolar olan deri ve deri ürünleri ihracatının 30 milyon dolara çıktığını kaydeden Galiko, artışın devam etmesi durumunda önümüzdeki bir kaç sene içerisinde Türk derilerinin önemli bir bölümünün Çin’e ihraç ediliyor olacağını söyledi.
Türk deri sektörünün teknoloji, tesis ve bilgi bakımından deri ürünü işlemekte çok ileri bir safhada olduğunu belirten Galiko, emeğin çok ucuz olduğu Çin’de yerel üreticilere hitap eden fuarda ayakkabılık, saraciye, döşemelik ve giysilik için işlenmiş büyük ve küçükbaş ürünlerin gördüğü ilginin beklentinin çok üzerinde olduğunu kaydetti. Galiko, 2012’de katılımın daha büyük olacağını ve bu yıl kurulan ilişkilerin çok büyük bir satış potansiyeli yaratacağını söyledi.

Haberin Devamı

2O12 HAZIRLIĞI

Önümüzdeki yıl yapılacak fuar için daha büyük bir alan talebinde bulunuldu. Ayrıca, Deri Tanıtım Grubu Başkanı Lemi Tolunay, Çin Halk Cumhuriyeti’ni 2012 yılının hedef ülkesi olarak seçtiklerini ve gelecek yılki fuarda defile organize edileceğini belirtti. Tolunay, “Deri ürünlerinden oluşan bir trend alanı ve benzeri etkinliklerle etkin tanıtım kararı aldık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!