Çinli otomotiv devi Aliağa’ya yatırım yapacak

Güncelleme Tarihi:

Çinli otomotiv devi Aliağa’ya yatırım yapacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 00:00

Dong Feng Motor’un İzmir’e yapmayı plandığı 250 milyon dolarlık yatırım sektörü heyecanlandırdı. Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

ÇİN’in önde gelen otomotiv firmalarından DFM’nin (Dong Feng Motor) İzmir’e yapmayı plandığı 250 milyon dolarlık yatırım sektörü heyecanlandırdı. Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, DFM’in yapacağı yatırım için en uygun yerin Aliağa olduğunu belirterek, her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi. Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, son dönemde Çinli otomotiv firmalarının Türkiye’ye yöneldiğine dikkat çekti.

En modern OSB

Saka, “Bunlardan biri de DFM. DFM’nin farika kurmak için istediği yer Aliağa’da kolaylıklar sağlanabilir. Aliağa, firmanın üretimine ve beklentilerine uygun, tüm ulaşım yollarının odağında, kara, deniz, hava ve demiryolu ile lojistiğin gerektirdiği tüm olanaklara sahip tek bölge. Aliağa’da limandan otomobil ihracatı yapılabiliyor. Konteyner, limanları var. Yapımına başlanacak olan Kuzey Ege limanı ile de sadece Doğu Akdeniz ve Ortadoğu değil, dünyanın her yerine en avantajlı koşullarda ticaret yapabilmek mümkün olacak. Yer konusunda da 10 milyon metrekare alan üzerine kurulan Türkiye’nin en modern OSB’si, Aliağa organize Sanayi Bölgesi’nde bu yatırım için imkanlar mevcut” dedi.

Bizim için çok anlamlı

Haberin Devamı

Saka, Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ’un, da DFM’nin yatırımı için en uygun bölgenin Aliağa olduğunu söylediğini hatırlatarak, “Aliağa’nın öneminin sektör tarafından dile getirilmesi bizim için çok anlamlı. DFM başta olmak üzere otomotiv yatırımlarının Aliağa’da yapılması için yatırımcılara ve sektörün tüm kurum ve kuruluşlarına destek olmaya hazırız” diye konuştu.

BU KENT İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Otomotiv Sektörünün katma değeri yüksek ve istihdam kapasitesi geniş bir sektör olduğununa da değinen Adnan Saka, şunları söyledi: “Ekonomik krizin etkilerinin sarılması için bu yatırım bir fırsat olabilir. Ülkemizdeki genç işsizlerin sayısının giderek arttığı bir dönemde bu sorunu çözmenin yolu yatırımdan ve üretimden geçiyor. Çevreyi kirletmeyen, istihdam yaratan, üreten ve ülkeye kazandıran her türlü yatırımın yapılmasından yanayız.”
Çin’in üçüncü büyük otomotiv üreticisi DFM’nin 250 milyon dolarlık yatırımla kurmayı planladığı fabrikanın yıllık yaklaşık 50 bin adetlik üretim ve bin kişilik istihdamla sektöre hareket getirmesi bekleniyor. Bununla birlikte DFM’nin hammadde ve yedek parçayı da ülkemizden temin edeceği düşünüldüğünde yan sanayi kollarına da hareketlilik getireceği düşünülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!