Çimento sektörünü beton yol kurtarır

Güncelleme Tarihi:

Çimento sektörünü beton yol kurtarır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2011 00:00

İç talepteki artışa rağmen ihracatın durgun seyretmesi çimentocuları zorluyor. Sektörü rahatlatacak reçete hazırlayan Çimentaş, beton yollara ağırlık verilmesini önerdi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin önemli sanayi kuruluşlarından Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası Türk A.Ş, iç talepte artış olmasına rağmen ihracatın durgun seyrettiğine dikkat çekti. Firmanın açıklamasında, piyasanın daha da canlanması için alınması gereken önlemlere değinildi, talepler arasında “beton yola teşvik” de yer aldı.
Çimento üretiminin önde gelen şirketlerinden Çimentaş’tan Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada sektörün gelişimi için de reçete sunuldu. Üretimini merkezi İzmir’in yanısıra Trakya’da da sürdüren Çimentaş yetkilileri, inşaat sektöründe kriz sonrası büyümeye işaret ederek ülke içindeki satışların da olumlu seyir izlediğini kaydetti.

Fiyata yansımadı

İç satışın bölgesel farklılıklar gösterdiğine dikkat çekilen açıklamada, tüm bölgelerde talebin yükseldiği, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da satışların yüzde 40 arttığı aktarıldı. Marmara ve Ege bölgelerinde ise bu oranın daha düşük olduğu belirtilirken talepteki artışın fiyatlara aynı şekilde yansımadığı vurgulandı.

İŞTE TALEPLER

Haberin Devamı

İşletmelerin mali performanslarının yükseltilmesi için enerji ve kömür maliyetlerindeki artışlar giderilmeli,
Konut üretimi konusunda kamu destekli konut finansmanına ilişkin düzenleme yapılmalı,
Beton yol konusunda yatırımcılar teşvik edilmeli,
Daha yüksek oranda ihracat yapılmasını sağlayacak teşvik ve kur politikaları,
İnşaat sektörü için önemli olan kamu yatırımlarının artırılmasının yanısıra özel sektör de teşvik edilmeli.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!