Cezaevinde mutlu son

Güncelleme Tarihi:

Cezaevinde mutlu son
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2009 23:53

Haberin Devamı

Çıkar amaçlı suç örgütü kurup çok sayıda olaya karışan uzili çetenin lideri Murat Yalçınkaya, sevgilisi Mediha Yeşilçayır ile cezaevinde evlendi. Yalçınkaya’nın 120 yıl hapsi isteniyor.

izmir’de örgüt kurarak çek, senet tahsilatı, tehditle haraç alma, iş yerlerine el koyma, yaralama, adam öldürme gibi faaliyetlerde bulunan çetenin lideri Murat Yalçınkaya, suç ortağı sevgilisi ile cezaevinde evlendi. Emniyet Müdürlüğü geçtiğimiz yıl izmir, Muğla ve Manisa İl Jandarma ekipleriyle birlikte 6 ilde 54 ev ve 5 işyerine operasyon düzenlemişti. 40 kişi tutuklandıMurat Yalçınkaya’nın önderliğindeki çete mensuplarının çok sayıda restoran ve gece kulübünün işletmeciliğini baskı ve tehditle ele geçirdikleri, iki kişişiyi öldürdükleri, çok sayıda kişiyi yaraladıkları, haraç alma, otomobile el koyma, çek-senet tahsilatı, tehdit, uyuşturucu madde bulundurma ve ticareti yapma gibi suçlara da karıştıkları bildirildi. Yalçınkaya, 5 yıllık sevgilisi Mediha Yeşilçayır’ın Karşıyaka’daki evinde yakalandı. Yalçınkaya’nın üzerinde çelik yelek, yanında da Uzi marka tabancı bulundu.

120 yıl isteniyor

Haberin Devamı

Operasyonda çete lideri ve sevgilisinin de aralarında bulunduğu 40 kişi cezaevine gönderildi. Murat Yalçınkaya, ile iki yaşındaki oğlunun annesi Mediha Yeşilçayır, Buca Kaynaklar F Tipi Cezaevi’nde evlendi. Murat Yalçınkaya, hakkında iki ayrı cinayet ile çok sayıda gasp suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile ayrı ayrı suçlardan toplam 120 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!