ÇEVMER, ödülleri dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

ÇEVMER, ödülleri dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2015 01:11

DOKUZ Eylül Üniversitesi Çevre Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER), "Çevresel Sürdürülebilirlik Yarışması" ödül töreni Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Haberin Devamı

Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Özgören, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Kemal Porsuk'un katıldığı törende, çevresel sürdürebilirlik teması ile 34 projenin yarıştığı etkinlikte ilk beşe girenlere ödülleri takdim edildi. Törenin açılışında konuşan ÇEVMER Müdürü Prof. Dr. Ayşegül Pala, sürdürülebilirliğin ekoloji biliminde biyolojik sistemlerin çeşitliliğinin ve üretkenliğinin devamlılığının sağlanması olarak tanımlandığını ifade etti. Prof. Dr. Pala, geleneksel hale gelen yarışmanın her yıl çevre ile ilgili bir temayla gerçekleştirdiklerini belirterek, "Yarışmanın alt başlıkları arasında yeşil ekonomi, atık ve kimyasallar, iklim değişikliği, karbon yönetimi oluşturuyor. Bu yıl proje başvurusunda artış yaşandı. Emekleri ve yaratıcılıklarıyla gurur duyduğum tüm katılımcı öğrencilerime çok teşekkür ederim" dedi.

Haberin Devamı

ÇEVMER, ödülleri dağıtıldı


Yarışmada Olcay Mesruoğlu birinci, Mehmet Fatih Balki ve Oğuzhan İskeçyeli ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Eylül Kezban Işık, Hümeyra Çiçek, Yiğit Koltuklu ve Utku Babacan'dan oluşan ekip ile Gizem Gören, Necat Alpaydın, Anıl Bektaş ve Sonay Doğan'dan oluşan ekip paylaştı. Dördüncülüğü Fatma Merve Bayır, Osman Yazıcı, Sinan Bilir ve Ekrem Yıldırım'dan oluşan ekip alırken, beşinciliği ise Orkun Töre kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!