Çeşme Ilıca’ya dünya projesi

Güncelleme Tarihi:

Çeşme Ilıca’ya dünya projesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2012 00:00

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel yönetim kurulu üyeleriyle İzmir Ontur Otel’de basın toplantısı düzenledi, gönüllü hazırladıkları Ilıca Plajı Projesi’ni tanıttı.

Haberin Devamı

Projenin gerçekleşmesi halinde Ilıca’nın dünyanın en iyi on plajı arasına gireceğini savunan Öncel, şunları söyledi:

“Yurtdışında en iyi plajları dolaşıp bilgiler aldık. Ilıca Plajı Projesi’ni Çeşme Belediyesi’ne teslim ettik. Belediye projeyi Anıtlar Kurulu’na sundu. Bir sorun olmazsa beş milyon dolark maliyetli düzenleme yatırıma dönüşecek. ÇEŞTOB’un buradaki amacı Çeşme’ye yeni modern yapılar kazandırmak ve dünya sıralamasındaki yerimizi yükseltmek. 2011 verilerine göre gelen turist yüzde 45 arttı, yaz sezonunda 1 milyon 300 bin kişi konaklama yaptı. Her yıl daha iyiye gidiyoruz.

Turist yüzde 40 artar

Ilıca plajının yeni haliyle yüzde 40’lık bir turist artışı yakalayacağımıza inanıyoruz. Turizm Bakanlığı bu örnek projeyi Bodrum, Marmaris ve diğer turizm cennetleri için de kullanabilir.” 

Haberin Devamı

Projeyi Anıtlar Kurulu’nun onaylaması ve belediyenin çalışmaları doğrultusunda Çeşme’nin kaderinin değişeceğini söyleyen ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı Yakup Demir de şu görüşleri dile getirdi:

“Ilıca 6 kilometre uzunluğu, 11 metre genişliği ile dünyanın sayılı plajlarından. Projede bin araçlık kapalı otopark, engelli asansörü, 5 adet biner kişilik özel plaj, 5 adet bin 500’er kişilik halk plajı, duşlar, tuvaletler, market, kafelerle, dolu dolu Ilıca düşünüyoruz. Belediyeenin gerçekleştirmesi halinde projenin 2014’te tamamlanmasıyla Çeşme büyük çıkış yakalayacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!