CBÜ yarışa hazır

Güncelleme Tarihi:

CBÜ yarışa hazır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2011 21:41

TUBİTAK Formula G-2011 güneş arabaları yarışı için tasarladıkları ‘Magar 11’ otomobilin imalatına başlayan Makine Bölümü öğrencileri, iddialı olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

TUBİTAK Formula G-2011 güneş arabaları yarışına hazırlanan CBÜ Mühendislik Fakültesi Makine Bölümü öğrencilerinin kurduğu Alternatif Enerji Kulübü üyeleri, 165 kilo ağırlığında tasarlanmış otomobillerinin imalatına başladı. Manisa İş ve İstihdam Fuarı’nda stand açan öğrenciler, “İmalatımız sürüyor. 2008’deki başarımızı bu güneş enerjili otomobilimizle 2011’de tekrarlayacağız” dedi.Tanıtım sorumlusu Abdullah Ateş, 2007 yılında kurulan kulübün, toplumun enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynakları hakkında bilinçlendirilmesini hedeflediğini kaydetti. Ateş, “Takımımız kurulduğu ilk yıl TÜBİTAK tarafından düzenlenen Formula-G 2007 yarışlarına ‘Bayaraba’ adlı araç ile katıldı ve ilk yarış tecrübesini edindi. Çalışmalarına devam eden kulübümüz ‘Cellall’ adlı araç ile TUBİTAK Formula-G 2008 yarışlarında Olympia kategorisinde birincilik elde etti. Kulübümüze yeni arkadaşlarımız katıldı ve takımımız güçlendi. Çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

YARIŞ PINARBAŞI PİSTİNDE

Abdullah Ateş, 11-17 Temmuz 2011 arasında izmir Pınarbaşı pistinde yapılacak TUBİTAK Formula G Güneş Arabaları yarışına kendi tasarımları olan “Magar 11” ile katılacaklarını belirterek, “Bu yarışta iddialıyız. Aracımızı kendimiz imalat ediyoruz. Parçalarımız imalat aşamasında. CBÜ’nin Makina Mühendisliği Bölümü’nde Spil İnşaat tarafından yapılan kendi atölyelerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sponsor arıyoruz. 2008 yılındaki başarımızı bu güneş enerjili otomobilimizle  2011’de tekrarlayacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!