CBÜ Tıp öğrencisi Görgülü’ye ödül

Güncelleme Tarihi:

CBÜ Tıp öğrencisi Görgülü’ye ödül
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2011 00:00

TÜBİTAK, sanayicilerin, üniversitelerdeki araştırmacıların, kamu kurumlarının ve geleceğin bilim insanı adaylarının, ‘bilim ve teknolojide’ elde ettikleri başarıları kamuoyuyla paylaşmak amacıyla, Nisan ayında iki toplantı düzenledi.

Haberin Devamı

 “TÜBİTAK Başarı Öyküleri Paylaşım Günleri” adı altında yapılan toplantılarda, 2005-2010 yılları arasında hazırlanmış TÜBİTAK destekli yaklaşık 6 bin projeden 150’si, bizzat projelerin sahipleri tarafından sözlü ve posterli sunumlarla anlatıldı.
CBÜ Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Kıvanç Görgülü, Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’nın (BİDEM) “2009 - Üniversite Öğrencileri Yurt İçi / Yurt Dışı Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında yaptığı çalışmayla katıldı. Görgülü, Ankara’da düzenlenen toplantıda, kolon kanseri hakkında hazırladıkları proje ile elde etmeyi planladıkları kazanımlar ve önceki çalışmalarını anlattı. Kolon kanseri üzerine tedavi denemeleri ile ilgili projesine, TÜBİTAK’tan ve Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Seda Vatansever’den aldığı destek ile devam eden Görgülü, “TÜBİTAK Başarı Öyküleri Paylaşım Günleri” kapsamında yer almaya hak kazanan iki tıp öğrencisinden biri olmayı başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!