Canavarın aklı başında

Güncelleme Tarihi:

Canavarın aklı başında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2009 00:00

Manisa Alaşehir’de Devlet Demiryolları’nda bir dönem işçi olarak çalışan 38 yaşındaki Ramazan Kuru, önceki sabah İstasyon Mahallesi’ndeki evinden, bir üst katında oturan ağabeyi İbrahim Kuru’nun evine çıktı.

Ağabeyi ve yengesi Birgül Kuru’nun evde olmadığı sırada kapıyı açtıran Kuru, yeğenleri, Cumhuriyet İlköğretim okulu 5’inci sınıf öğrencisi Sinan Kuru (11) ve Emine Kuru’yu (4) boğazlarını keserek öldürdü. Gözü dönmüş amca, daha sonra cesetleri salondaki halıya sardı.

Kısa süre sonra evine gelen Birgül Kuru, çocuklarının cesetleriyle karşılaşınca, Ramazan Kuru’ya haber vermek istedi. Elinde tüfekle kapıyı açan Ramazan Kuru, yengesine de iki el ateş etti. Silah seslerinin duyulması üzerine olay yerine gelen polis, Ramazan Kuru’yu güçlükle ikna ederek gözaltına aldı.

Ağabeyinin ölümünü izlemiş

Evde inceleme yapan polis, Sinan Kuru’nun başının gövdesinden ayrıldığını, Emine Kuru’nun ise şah damarının kesilerek öldürüldüğünü belirledi. Olay yeri incelemesi ve tam ifade veremeyen katil zanlısının anlatımlarından Emine Kuru’nun ağabeyinin katledilişini izlediği, müdahale etmek isteyince amcası tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Küçük yaşta cinnet kurbanı olan Sinan ve Emine Kuru için dün öğlen İstasyon Camisi’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına, acılı baba İbrahim Kuru ile yakınları, okulunun voleybol takımında aldığı madalyalarla adını duyuran Sinan’ın sınıf arkadaşları hazır bulundu. Güçlükle teskin edilen baba Kuru, "Ne suçları vardı, keşke beni öldürseydi. Herşeyimdi onlar benim. Kendi çocuğu olmuyordu. Onları ve beni kıskanıyordu. Çocuklarımı sonunda katletti. Bunu yapan kardeş olamaz" diye feryat etti. Cenaze namazının ardından Sinan ve Emine Kuru kardeşler, Yeni Mezarlık’ta toprağa verildi.

İki yıl hapis cezası var

Gözaltında tutulan, ailesiyle oturduğu evin ve diğer malların paylaşımı nedeniyle de sorun yaşadığı ileri sürülen Ramazan Kuru’nun iki yıl önce babası Mehmet Kuru’dan oturdukları evi üzerine yapmasıni istediği ancak, "Ben öldükten sonra siz aranızda paylaşırsınız" cevabı alınca aralarının açıldığı öğrenildi. Bunun üzerine Kuru’nun, sinirlenerek başına av tüfeği dayadığı babasına 15 bin TL’lik senet imzalattığı, bu nedenle 4.5 ay hapis yattığı belirtildi. Tutuksuz yargılanmasına devam edilen Kuru, 2 yıl hapisle cezalandırıldı. Kuru, kararı temyiz etti. Çocuğu olmayan Kuru, 7 yıllık eşinden de geçen yıl cezaevindeyken boşandı. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen Kuru’nun akli dengesinin yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin bulunduğu yönünde rapor verildi. Kuru’nun olayların yaşandığı bu tarihten itibaren yakınlarıyla küs olduğu ve kin beslediği iddia edildi. Mahalle sakinlerini de agresif tavırları nedeniyle Kuru’dan çekindiklerini ileri sürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!