Canavara hapis

Güncelleme Tarihi:

Canavara hapis
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

YAZ tatilini geçirdiği Marmaris'te bisikletiyle gezen Özge Ünsal'a, otomobille çarpıp ölümüne yol açtığı gerekçesiyle yargılanan Nazmi Yeşiltepe, 3.5 yıl hapisle cezalandırıldı.

İZMİRLİ, hayat dolu ve başarılı bir öğrenci olan Özge tatile geldiği Marmaris'te 9 Ağustos 1998'de Çubucak Orman Kampı önünde kazada yaşamını yitirdi. Aile, kızlarının Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nü kazandığını daha sonra öğrendi.

ÖZGE'nin babası emekli bankacı Mustafa hukuk savaşı başlattı. Kampanyalar düzenledi, bir televizyondan diğerine koşup trafik yasalarının değiştirilmesi için çaba gösterdi. Bu arada Marmaris Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki davayı da sürekli izledi.

Karar duruşması

YEŞİLTEPE, dün son duruşmasına çıktı. 35 yaşındaki sanık 3 yıl 6 ay hapis, 2 milyon 150 bin lira para cezasına çarptırıldı. Ceza altıda bir indirimle 2 yıl 11 aya düşürüldü. Sanık ayrıca üç bilirkişinin, inceleme, keşif, otopsi ve avukatlık vekalet ücretleriyle birlikte 150 milyon lira masraf ödemeye mahkum edildi.

Savaşa devam

KIZLARININ kişiliğine uygun bir mücadele verdiklerini belirten anne Berrin Ünsal, ‘‘Mahkemelerde koşturmamız, çabalarımız Özge'yi geri getirmeyecek ama biz bir örnek teşkil edeceğiz'' dedi. Baba Ünsal da mahkemenin en yüksek cezayı uygulamasının ders verici olduğunu söyledi, ‘‘Kızımızı trafik canavarına kurban verdik ama biz mücadeleye devam edeceğiz. 60 bin imza toplayıp kampanyalar düzenledik. Mevcut yasanın değişmesi için çaba göstereceğiz. Bu canavarlar gerektiği gibi cezalarını çekmeli'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!