Çanakkale'de 5 bin kişiye iftar

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede 5 bin kişiye iftar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2012 00:00

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın “İstanbul Komşularıyla Güzel“ projesi kapsamında, Çanakkale'de düzenlediği iftarda, yaklaşık 5 bin kişi orucunu açtı.

Haberin Devamı



Ak Parti'nin Çanakkale'de Şehitler Abidesi ile başlayan iftar programları sokaklarda devam ediyor. Sırayla Barbaros ve Cevatpaşa Mahalleleri'nde düzenlenen iftarda Çanakkaleliler buluşan Ak Parti, bu kez kordonda iftar verdi. Truva Atı'nın bulunduğu bölümde gerçekleşen iftara, Ak Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile İstanbul'un Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Muzaffer Kutlu, Ak Parti Ümraniye Merkez İlçe Başkanı Öztürk Oran, Ak Parti Ataşehir Merkez İlçe Başkanı Nimetullah Topu ve yöneticiler ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
İftar öncesinde konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Çanakkale'nin kendileri için farklı bir yere sahip olduğuna değinerek, “‘Çanakkale’ deyince burnumuzun direği sızlıyor. ‘Çanakkale’ deyince vatan algılıyoruz. ‘Çanakkale’ deyince şehitleri algılıyoruz. ‘Çanakkale’ deyince, bağımsızlığı algılıyoruz. ‘Çanakkale’ deyince, bu milletin değerlerini topyekun algılıyoruz. Biz bir hafta önce abidedeki iftar programına gelirken, biliyorduk ki bir buğday çorbası, bir de arpa ekmeği yiyeceğiz. Ama hiç mübalağa etmiyorum, asla abartmıyorum, buğday çorbasının bu kadar lezzetli olduğunu, iftar sofrasında insana bu kadar haz vereceğini, doğrusu kim anlatırsa anlatsın hissetmem mümkün değildi. Orada gördüm ve yaşadım. Çanakkale'de gördük ki, insanlar böyle birlik ve beraberliği, böyle huzurla ve kardeşçe yaşanan iftar sofralarını özlemişler” dedi.
Ak Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş de, bir haftadır Çanakkale'de gerçekleşen iftar programlarına yoğun ilgi olduğunu ifade ederek, Çanakkale'de ramazana bir renk getirdiklerini söyledi. Tasavvuf müziğiyle birlikte sema gösterisi gerçekleştirilirken, ezanın okunmasıyla kordon boyunda yaklaşık 5 bin kişi boğaza karşı orucunu açtı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!