Çanakkale Zaferi ve Şehitler törenle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Zaferi ve Şehitler törenle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 12:38

İZMİR’in Konak İlçesi’nde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Halkapınar’daki İstiklal Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Çanakkale Zaferi ve Şehitler törenle anıldı

Törene Konak Kaymakamı Mustafa Çek, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ege Garnizon Komutanlığı adına Albay Rasim Davaslıoğlu, kamu kurumlarının temsilcileri, askeri erkƒnın yanı sıra öğrenciler, şehit ve gazi yakınları katıldı. Törende protokol sırasına göre ilk olarak Konak Kaymakamlığı adına Kaymakam Mustafa Çek, Şehitler Anıtı’na çelenk bıraktı. Ardından Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Garnizon Komutanlığı adına Albay Rasim Davaslıoğlu çelenk koydu. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından tören saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesiyle devam etti. Yüzbaşı Mehmet Can Yavaş, Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı dolayısıyla günün anlam ve önemini dile getiren bir konuşma yaptı. Tören, şehitler anısına Kur’an-ı Kerim okunması ve Konak İlçe Müftüsü Zeki Aksoy’un duasıyla son buldu.

Haberin Devamı

Çanakkale Zaferi ve Şehitler törenle anıldı



Törene katılan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde tarihin unutulmaz destanlarından birini yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz" dedi.




BAKMADAN GEÇME!