Camiaya ümit verdik

Güncelleme Tarihi:

Camiaya ümit verdik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2009 00:00

Teknik patron seçiminde hata yapıldığını öne süren taraftarların yönetimle yaşadığı gerginliğe kulaklarını tıkayıp en güzel cevabı Mersin maçında 3-0’lık skorla veren Ümit Turmuş, futbolcuların beyinlerinde oluşan kalıpları kırmaya çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

REHA Kapsal’ın istifasının ardından Karşıyaka’da göreve getirilmesi taraftar grupları arasında büyük tepki yaratan Teknik Direktör Ümit Turmuş, 3-0’lık Mersin İdmanyurdu galibiyetinin ardından, “Geleceğe umutla bakıyorum” dedi. Maç öncesi yaşanan taraftar-yönetim gerginliğinin kendisini strese sokmadığını belirten Turmuş, “KSK’lilerin takımlarına olan bağlılığını çok iyi biliyorum. Maç öncesi ve sırasında sahaya yansıttıkları destek bunu gösterdi. Sayın Selçuk Yaşar’ın açıklaması da havanın değişmesini sağladı. Kritik bir üç puan alarak camiaya ümit verdik” dedi.
HÜCUMDA ÖZGÜR BIRAKTI
Mersin İdmanyurdu randevusundan önce takımın başında sadece üç idmana çıkabildiğini hatırlatan Turmuş şunları söyledi: “Bu kadar kısa sürede bir şablon oturtmak imkansız. Ancak futbbolcuların beyinlerinde oluşan bazı kalıpları kırmaya çalıştık. Futbolculara, ‘Kalemize yakın bölge ile orta sahada basit, risksiz oynayın. Ancak hücum bölgesinde serbestsiniz. Risk alın, 30-40 metreden şut atın, çalım atın’ dedik. Zihinlerdeki sınırları kaldırmaya çalıştık. İkinci yarıdaki sistem değişiklikleriyle beraber, üç gollü güzel bir skor ortaya çıktı.”
BABASININ DURUMU CİDDİ
Üç golle gelen üç puanın özgüven açısından da önemli olduğunu vurgulayan Turmuş, “Bu şablonu daha iyi biçimde sahaya yansıtmak için önümüzdeki her türlü zamanı değerlendireceğiz” dedi. Galibiyeti akciğer kanseri olan babası Mustafa Turmuş’a armağan eden tecrübeli çalıştırıcı sözlerini şöyle bitirdi: “Babam 80 yaşında, emekli hava astsubayı. Durumu çok iyi değil. Önümüzdeki hafta 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde ışın tedavisi başlayacak. Moral bulması için galibiyeti ona hediye ettim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!