Çalışmalar esnafı isyan ettirdi

Güncelleme Tarihi:

Çalışmalar esnafı isyan ettirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2009 00:00

İzmir’in Buca İlçesi’nde İZSU tarafından, su baskınlarını önlemek amacıyla yaklaşık 4 aydır yürütülen kanal çalışmaları, hem can güvenliğini tehdit ettiği, hem de işlerini aksattığı için burada yaşayan vatandaşlar ve işyeri sahiplerinin tepkisini çekiyor.

Haberin Devamı

Akıncılar Mahallesi Akdoğan Caddesi üzerinde, su baskınlarını önlemek amacıyla İZSU tarafından yaklaşık 4 ay önce başlatılan kazı ve kanal çalışmaları, çevre sakinlerini ve caddede dükkanı bulunan esnafı isyan etme noktasına getirdi. Mağdur durumda olduklarını belirten dükkan sahipleri, “Açılan büyük çukurlar nedeniyle kapımızdan içeri müşteri giremez oldu, toz duman içinde dükkanımızı bile açamıyoruz” diyerek tepki gösterdi.
Akıncılar İlköğretim Okulu ile Şirinyer Hipodromu arasındaki yaklaşık 400 metrelik alanı kapsayan kazı çalışmaları sırasında açılan büyük çukurlar yüzünden iki şeritli cadde üzerinde iki araç yan yana geçemiyor. Özellikle araç trafiğinin yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde trafik durma noktasına geliyor. Derin çukurların bulunduğu çalışma alanında yeterli uyarı levhasının olmadığı, bunun can güvenliğini tehdit ettiği ileri sürülüyor.

Haberin Devamı

Çukurlar tehlike yaratıyor

Aylardır süren çalışmalar nedeniyle satışlarının durma noktasına geldiğini belirten büfe sahibi Aykut Armağan, “Kazılar başladığı günden beri 3 yada 4 usta çalışıyor, onlar da bazen geliyor bazen gelmiyor. Çalışmanın kimin denetiminde yapıldığı ve ne zaman biteceği konusunda hiç kimse birşey bilmiyor. Bütün arkadaşlarım mağdur, bu çileyi daha ne kadar çekeceğiz” diye konuştu. Konuyla ilgili olarak defalarca İZSU yetkililerine ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Armağan “Ne yazık ki çabalarımız ne sonuçsuz kaldı. Bu çukurlara birisi düşüp ölse sorumlusu kim olacak” dedi. Hem çukurların hem de oluşan trafiğin tehlike yarattığına dikkat çeken başka bir işyeri sahibi Erdal Işık ise, “Zaman zaman kaldırıma çıkmak zorunda kalan otobüsler, dükkanımın tabelasını kırdı. Bu çileye birileri dur desin” sözleriyle tepkisini dile getiriyor.

İki ay daha sürecek

Konuyla ilgili olarak İZSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise Akdoğan Caddesi üzerndeki kazı çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğü belirtildi. Cadde üzerindeki diğer çalışmalar nedeniyle zaman zaman işlerin durksadığı, ancak projenin 6’ncı ayda tamamlanacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!