Büyükşehir’de bir ince ayar

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir’de bir ince ayar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2011 21:34

ESHOT Genel Müdürü Gül Şener, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Gülerman ve İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen’in emekli olup ayrılmalarının atama operasyonu olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nde ESHOT Genel Müdürü Gül Şener, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Gülerman ve İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen’in emekli olması ve görevlerinden ayrılmasının yeniden yapılanma operasyonu olduğu ortaya çıktı.

Başkan Aziz Kocaoğlu, basın toplantısı düzenledi, görev değişikliklerini açıkladı. Kocaoğlu, değişikliğin belediyeye yapılan operasyon ve tutuklu 7 üst düzey yöneticiyle ilgisi olmadığını söyledi, hiçbir bürokratla yolların ayrılmadığını, yeni görevler verdiklerini söyledi.

Yeni yapılanmaya göre ESHOT Genel Müdürü Gül Şener emekli oldu, İZULAŞ ve İZDENİZ şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığına getirildi. Şener’in yerine ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Faruk Alçelik atandı. Alçelik’ten boşalan yardımcılığa da Teftiş Kurulu Başkanı İsa Baş getirildi. Emeklilik dilekçesini veren Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Gülerman, İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı yapıldı. Gülerman’ın yerine İmar Daire Başkanı Fügen Selvitopu genel sekreter yardımcısı oldu.

Haberin Devamı

Kim nereye gitti

Planlama Müdürü Zeliha Demirel, Selvitopu’dan boşalan imar daire başkanı yapıldı. Emlak Kamulaştırma Daire Başkanlığı’na Harita Müdürü Nejat Güçlü, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na Emlak Kamulaştırma Daire Başkanı Selçuk Savcı atandı. Etüt Proje Daire Başkanlığı’na ise UKOME Müdürü Hülya Arkon getirildi. Etüt Proje Daire Başkanı Sedat Baylan da İZENERJİ’ye yönetim kurulu üyesi yapıldı. Bilgi İşlem Daire Başkanı İlhan Ekinci’ye belediye şirketi ÜNİBEL Yönetim Kurulu’nda görev verildi. İşletme İştirakler Daire Başkanı Muzaffer Kapı emekli oldu, İZBETON’a yönetim kurulu üyesi yapıldı. İşletme İştirakler Daire Başkanlığı’na ise İç Kontrol Şube Müdürü Saadet Saatçi atandı. Grand Plaza Genel Müdürlüğü’ne vekaleten daha önce emekli olan eski Raylı Sistem Daire Başkanı Işık Çelikoğlu atandı. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na ise Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Aysel Özkan vekalet edecek. Kentsel Dönüşümden Sorumlu Daire Başkanı Muhittin Selvitopu, kent dönüşümü, itfaiye, zabıta daire başkanlıklarının bağlı olduğu genel sekreter yardımcılığına vekalet edecek. Görevine devam eden Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Baran, çevre sağlığı, kültür ve spor hizmetleri ve Eşrefpaşa Hastanesi’nden sorumlu olacak. İZULAŞ Gene Müdürü Zeynel Canol ve İZDENİZ Genel Müdürü Hüseyin Çiftçi de görevlerinden ayrıldı. Bu iki şirkete yönetim kurulu başkanlığına getirilen Gül Şener’in bakacağı bildirildi. Büyükşehir’deki alt birimlerde yeni düzenlemeyle değişikler hafta içinde devam edecek. İZFAŞ Genel Müdürlüğü’nden emekli olan ve ayrılan Doğan İşleyen’e ise yeni yapılanmada yer verilmedi.

Haberin Devamı

Tutuklular korundu

Kocaoğlu, “Kadro değişiklikleriyle önümüzdeki 30 aylık süreçte İzmirli hemşehrilerimize söz verdiğimiz projelerin gerçekleşmesi için yoğun çaba göstereceğiz. Bütün arkadaşlarımız değişik görevlerde hizmet etmeye devam edecek” dedi. Kocaoğlu, belediyeye yapılan operasyonda gözaltına altına alınan 7 üst düzey yöneticinin suçsuz olduğuna inandığını, en kısa sürede görevlerine geri dönmelerini beklediğini, kadrolarının korunduğunu söyledi.
Kocaoğlu, yerleri değiştirilen kişilerin çok zor şartlar altında çalıştığını, çok uzun süre aynı yerde görev yapmanın doğru olmadığını söyledi. Görev değişikliklerinin bu kişilerin rutine düşmelerini engellemek için yaptıklarını açıklayan Kocaoğlu, yeni yapılanmayla bir kan değişimi ve sinerji yakalamayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

METRO AÇIKLAMASI

Üçyol -Üçkuyular metro hattında küçük bir gecikme yaşandığını belirten Aziz Kocaoğlu, 5 Ağustos’ta Göztepe-Fahrettin Altay istasyonlarının üzerindeki araç yolunu açacaklarını söyledi. Kocaoğlu, Üçyol-Üçkuyular metro hattında yeni makinenin çalışma yaptığını istasyon istasyon metroyu hizmete açacaklarını dile getirdi. Aliağa-Menderes banliyö hattında çocukluk hastalığı olarak gördükleri aksaklıkların yavaş yavaş azalacağını belirten Kocaoğlu, İstanbul’dan kısa sürede 10 çeker geleceğini, 40 vagon için de İzban şirketinin ihaleye çıkacağını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!