Büyük ödüle aday

Güncelleme Tarihi:

Büyük ödüle aday
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2012 00:00

Ulusal Kalite Ödülü için finalde yarışma hakkı kazanan Petkim’in Genel Müdürü Hayati Öztürk, “Sekiz yıldır süren çabamızı bu ödülle taçlandırmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından her yıl verilen “Ulusal Kalite Ödülü”ne “Büyük İşletmeler” kategorisinde aday olan Petkim, yapılan değerlendirme sonucunda finalde yarışma hakkını kazandı. Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk, 2004 yılında imzaladıkları “Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi” ile EFQM Mükemmellik Modeli’ni uygulamaya başladıklarını hatırlatarak, “Dünyanın önde gelen iş mükemmelliği modellerinden biri olan EFQM’i sekiz yıldır tüm iş süreçlerimizin ana unsuru olarak görüyor, benimsiyor ve uyguluyoruz. Tüm çalışanlarımız bu kültürü bir yaşam biçimine dönüştürerek, şirketimizin rekabet gücüne yansıtarak iş süreçlerini her geçen gün daha da iyileştiriyorlar” dedi.

Yönetim felsefesi

Mükemmellik modelinin bir yönetim felsefesi olarak uygulanması kapsamında tüm Petkim çalışanlarının çok zor ve zahmetli bir süreci geride bırakarak saha denetimlerine hazır hale geldiğini belirten Öztürk, çalışanların kıdem ve deneyim farklılığı gözetmeksizin, “İşimizi düne göre daha iyi yapıyoruz; ama en iyisini yapmak için çalışıyoruz” felsefesi ile hareket ettiklerini vurguladı. Bu felsefenin her Petkim çalışanı için “bir anayasa cümlesi niteliğinde” olduğunu kaydeden Öztürk, şu değerlendirmeyi yaptı:

2004’ten beri

Haberin Devamı

“Petkim, 47 yıllık köklü ve saygın tarihinde, gerek kamu yönetiminde, gerekse de 2008 yılından bugüne özel sektör kimliğinde her zaman kendisini sorgulayan, paydaşlarına sorgulatan, iyileştirmeye açık alanlarını bilen ve samimiyetle bu yönde çaba gösteren bir şirket. Biz güçlü bir şirketiz. Sürdürülebilir bir gelecek için sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Büyüme yönünde dengeli sonuçlar elde etmek için EFQM Mükemmellik Modeli’nin en verimli araç olduğunu biliyoruz.”

MÜKEMMELLİK YOLCUSU

Petkim olarak, EFQM modelinin gerektirdiği kriterleri sağladıklarına inandıkları için Ulusal Kalite Ödülü’ne aday olduklarını açıklayan Hayati Öztürk, ancak yapılan hazırlıklar ne kadar iyi olursa olsun çalışanların zihninde ve gönlünde “mükemmellik yolcusu oldukları” hissi olmazsa yapılanların kağıt üzerinde kalmaya mahkum olduğu görüşünü savundu. Bugüne kadar yapılan çalışmaların
Ulusal Kalite Ödülü ile taçlanmasını çok arzu ettiklerine işaret eden Öztürk, “Tüm takım arkadaşlarım adına bu ödüle sahip olmayı çok istiyoruz ve bu cesareti kendimizde buluyoruz. Ben ve takım arkadaşlarım, 21 Kasım’da hem şirketimize, hem de şehrimize bu ödülü kazandırmak istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!