Büyük balıklar kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Büyük balıklar kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2007 00:00

Hedefini Play-Off olarak belirleyen, maratonun ilk etabını 6. sıradaki Diyarbakır'ın sadece 3 puan gerisinde bitiren KSK; Sakarya ve Eskişehir'e deplasmanda, Antalya, Kartal, Kocaeli'ye İzmir'de yenildi. İç sahadaki Diyarbakır randevusu ise 2-2 bitti.

SEZONA kadrosunu büyük ölçüde değiştirerek başlayan, hedefini Play-Off olarak belirleyen Karşıyaka, ’’toplama takım’’ kimliği taşımasına rağmen 24 puana ulaşmayı başardı. Altıncı sıradaki Diyarbakır'la arasında sadece 3 puan fark bulunan yeşil-kırmızılı ekip, büyük balıkları birer birer elinden kaçırınca 10'unculuğa razı olmak zorunda kaldı. Kaf-Kaf, ilk altı sıradaki takımlardan sadece Diyarbakır'la berabere kaldı, diğerlerine ise yenildi.

6 GALİBİYET, 5 BERABERLİK

İlk yarıda 6 galibiyet, 6 beraberlik, 5 yenilgi alan yeşil-kırmızılı ekip, rakip fileleri 21 kez sarsarken 19 gol yedi. Lider Sakarya'ya deplasmanda 3-0'lık skorla boyun eğen KSK, ikinci sıradaki Antalyaspor'a İzmir'de 90 artı 4. dakikada yediği golle teslim olurken, ilk yarının son iki haftasında önce Eskişehir (1-0) sonra Kartal (1-3) randevularında sahayı başı önde terketti. KSK, İzmir'de Kocaeli'ye de (2-0) üç puan verdi. Diyarbakır sınavı 2-2 bitti.

İZMİR'DE 17 PUAN KAZANDI

Karşıyaka, 24 puanın 17'sini İzmir'deki maçlarda elde ederken, deplasmanlardan 7 puan çıkardı. Seyircisi önünde Altay, Samsunspor, Boluspor, Gaziantep BŞB ve Malatyaspor'u dize getiren yeşil-kırmızılı ekip, Diyarbakır ve Elazığ sınavlarında birer puanla yetindi. Giresunspor, İstanbulspor, K.Erciyes ve Ordu'dan 1'er puanla dönen Kaf-Kaf, tek deplasman galibiyetini Mardin'de 3-1'lik skorla aldı.

TARAFTAR DESTEK VERDİ

Geçtiğimiz yıllarda tribünlerde yaşanan olaylar yüzünden başı çok ağrıyan, aldığı saha kapatma ve seyircisiz oynama cezaları yüzünden ağır faturalar ödeyen Karşıyaka, bu sezon aynı sancıyı çekmedi. Yönetim ve teknik heyetin arzu ettiği oranda olmasa bile İzmir'deki maçlarda takımını yalnız bırakmayan KSK'li taraftarlar, futbolcuları ateşlemeye çalıştı. KSK'nin İzmir'deki maçlarının çoğunu yağmurlu havalarda oynaması da şanssızlıktı.

Daha iyi olabilirdi

SEZON başında toplama bir takım oluşturulmasına rağmen sahaya sürdüğü ekibi yaz-boz tahtasına çevirmeyerek taşların yerine oturmasını sağlayan Karşıyaka Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, ilk yarının değerledirmesini yaparken, ’’Daha iyi olabilirdik’’ dedi. Eskişehir ve Kartal maçlarını kaybederek puan cetvelinde gerilemelerine rağmen, 6. sıradaki Diyarbakır'la aralarında 3 puan fark bulunduğunu hatırlatan İpekoğlu, ’’Sezon başında hedefimizi Play-Off olarak belirledik. Play-Off olmasa bile, bir iskelet kurup önümüzdeki yıl şampiyonluğa oynayacak bir takım kurduk. Hedefe yakınız, ama daha iyi olabilirdi. Sakatlıklar ve futbol şansımızın bazen az olması kayıplara neden oldu’’ diye konuştu.

Çok puan verdik

FUTBOL Şubesi Basın Sözcüsü Rıfat Kınay, ilk yarıda İzmir'de kaybedilen puanların ilk altı içerisinde olmalarını engellediğini açıkladı. Sportif Direktör Rıdvan Dilmen ile Teknik Direktör Engin İpekoğlu'nun yönetiminde kurulan takımın genç, mücadeleci ve teknik bir ekip olduğunun altını çizen Kınay, ’’Konum olarak ilk altının uzağında değiliz. Hatta en büyük adaylardan biriyiz. Ancak İzmir'de kaybettiğimiz 13 puanın üçte birini dahi hanemize yazdırsaydık, sıralamadaki yerimiz de daha iyi olacaktı’’ dedi.

İyi mücadele ettik

KARŞIYAKA Kaptanı Atilla, ilk yarıda takımo olarak iyi mücadele ettiklerini, maratonun ikinci etabında daha da iyi bir çizgi yakalayacaklarını söyledi. ’’Taraftarlarımız her şeyin en güzelini hak ediyor’’ diyen Atilla, onlara layık olmaya çalışacaklarını dile getirdi.

KİM, KAÇ DAKİKA

Özgür1482

Olcan1432

Ahmet1430

Sezer1427

Ozan1355

Şehmus1343

Onur1342

C.Yılmaz1303

İnanç1138

M.Cevahir1097

Savaş775

Gurur580

C.Korucuoğlu437

Emrah293

Ramazan248

M.Kahriman226

Atilla212

S.İrdem197

Zafer196

Emrehan188

Timuçin148

Deniz20

SARI KARTLAR

Ozan5

Sezer4

Ahmet4

M.Cevahir4

Özgür3

Savaş3

Şehmus3

Gurur3

C.Yılmaz2

Ramazan2

Emrah2

Onur2

Deniz1

C.Korucuoğlu1

Atilla1

Emrehan1

İnanç1
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!