Burhaniye'de ev kadınları yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Burhaniyede ev kadınları yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2012 17:11

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi’nde, ‘8. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen Zeytinyağlı Yemekler Yarışması’nda büyük çekişme yaşandı.

Haberin Devamı

‘Ev kadınları’ ve ‘Lokantalar’ kategorilerinde düzenlenen yarışmada 5 kişilik jüri 35 yemek arasında dereceye girenleri belirlemekte zorlandı.

Hüsnü Pazarbaşı Gençlik ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışmayı, Burhahiye Belediye Başkanı Fikret Akova, meclis üyeleri Süleyman Yavaş ve Masume Tuzkaya ile Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü M. Emin Akkılıç da izledi. Işık Erkal, Hatice Yağcı, Dr. Mahmut Sarıoğlan, Melike Akova ve M. Hacer Turgut’tan oluşan jüri ‘Ev kadınları’ kategorisinde Ayten Ekmen’in yaptığı ‘Kerevizli portakallı yerelması’, Ayten Çandarlı’nın ‘Kaynanamın böreği’, Münevver Allıgüllü’nün ‘Pekmezli kurabiye’sini birinci seçti.

Haberin Devamı

‘Lokantalar’ kategorisinde Mira Lokantası’nın‘Humus yatağında buğday salata’sı, Küçük Eser Lokantası’nın ‘Krepli ısırgan otu böreği’, Ege Restaurant’ın da“Kaymaklı höşmerim”i 1’inci oldu.

Dereceye girenlere 1’er hediye paketi ve plaket veren Belediye Başkanı Fikret Akova, katılımcılara teşekkür etti.

Festival deve güreşleri ile sona erdi

Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali, Pazar günü yapılan deve güreşleriyle son buldu.

Burhaniye Belediyesi ile Deveciler Derneği’nin organize ettiği geleneksel deve güreşlerinde büyük heyecan yaşandı. Ege ve Marmara’nın değişik il ve ilçelerinden gelen 160 devenin kapışmasını havanın da güneşli ve güzel olmasıyla yaklaşık 6 bin kişi izledi. Belediye tarafından geçen yıl yaptırılan arenadaki güreşler sırasında, bazı develer tel örgüleri yıktı. Arenanın çevresini dolduran çok sayıda izleyici piknik de yaptı. Güreşleri Kaymakam Ali Uslanmaz, CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova ve Burhaniye Belediye Başkanı CHP’li Fikret Akova da izledi. Başkan Akova, dereceye giren develerin sahiplerine kupa verdi.

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, burada yaptığı konuşmada, develerin zeytin kültürünün bir parçası olduğunu belirterek, “Traktör ve kamyonetin olmadığı yıllarda zeytinler develerle taşınıyordu. Bugün deve güreşlerinde büyük heyecan yaşandı. Festivalimize katılanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Burhaniye Deveciler Derneği Başkanı Kamil Midilli de, “Ege’nin geleneksel deve güreşleri bugün burada yapılmaktadır. Bu kadar kalabalık beklemiyorduk. Büyük bir ilgi var. Güreşlere 160 deve katıldı” dedi. Deveci Sait Ersan da, “İki yıldır yağmur nedeniyle güreşler yapılamıyordu. Bunun için de büyük bir özlem vardı. Çok mutluyuz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!