Burhaniye’de Atatürk Kupası için yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Burhaniye’de Atatürk Kupası için yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2013 15:08

BURHANİYE Satranç İlçe Temsilciliği ve Satranç Kulübü’nün Atatürk’ün Burhaniye’ye gelişinin 79. yılı anısına düzenlediği Atatürk Kupası Satranç Şenliği, 13-14 Nisan tarihlerinde Ahmet Akın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

6 tur üzerinden yapılan turnuvada Açık Kategori’de milli takımın ve Beşiktaş’ın da oyuncusu büyük usta Dragan Solak, Türkiye şampiyonlarından Oğulcan Kanmazalp ve Suat Soylu ilk üçü oluşturdu.
2000-2001 doğumluların yeraldığı C kategorisinde tüm maçlarını kazanan Didem Nuray Yurdakul şampiyonluğa ulaştı. Ozan Onal ikinci, Ayça Aksoy ise üçüncü oldu. 2002-2003 doğumluların yarıştığı B kategorisinde Ali Eren Aydın birinci, Mustafa Kavukçu ikinci, Selvi Kaan ise üçüncülüğü elde etti. 2004 ve sonrası doğumluların yarıştığı A kategorisinde Altuğ Bozyaka birinci, Yılmaz Batu ikinci ve Ozan Arpaci üçüncü sırada yer aldı.
Turnuvada dereceye giren sporcular Burhaniye Satranç Kulübü’nün kurucu başkanı da olan Kaymakam Ali Uslanmaz, Belediye Başkanvekili Levent Acartabak, Gençlik ve Spor İlçe Müdürvekili Ali Keleş, Halk Eğitim Müdürü Karanfil Bilgin’in de katıldığı törenle madalya ve kupalarını aldı.

Haberin Devamı

Burhaniye Satranç İlçe Temsilcisi Dr. Birgi Tuna, “Atatürk’ün Burhaniye’nin gelişinin 79. yılı anısına düzenlediğimiz turnuvaya destek veren başta Satranç Federasyonu, Burhaniye Belediyesi ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. İlk kez böylesine büyük bir organizasyon gerçekleştirdik. Bu turnuvayı ileride daha geniş katılımlı olarak sürdürmeyi düşünüyoruz” dedi.

DRAGAN FARKI
Turnuvada Türkiye şampiyonu Dragan Solak ilgi odağı oldu. Burhaniye’de yaşayan Dragan, minik satranççılara imza dağıttı, onlarla fotoğraf çektirdi, gösteri maçı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!