Buca’da istihdam için işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Buca’da istihdam için işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2015 14:05

BUCA Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteği ile elde ettiği 24 tekstil dikim makinesinin kullanım hakkını Buca Belediyesi’ne devretti. BEGOS işbirliği ile hazırlanan istihdam projesi ile yılda yaklaşık 150 kişiye iş garantili meslek edindirme kursu verilecek. 

Haberin Devamı

Protokol kapsamında BEGOS’un İZKA ile yaptığı ve süresi sona eren istihdam projesinden kalan 12 adet düz dikiş, 5’er adet overlok, 5 adet reçme ile birer adet ilik düğme makinesinin kullanım hakları Buca Belediyesi’ne devredildi. Proje çerçevesinde Çamlıkule Semt Evi’nde meslek edindirme kursu açan Buca Belediyesi, 2 ay süreyle verilecek birinci etap eğitime başladı. 18-35 yaş arası vatandaşların katılabileceği, 2 aylık periyodlarla 24’er kişiden oluşacak eğitim kursunu tamamlayanlar BEGOS’ta iş sahibi olacak. İlk etap kursların açılışına katılan BEGOS Yönetim Kurulu Başkanı Şener Kırıkkaya, kursu başarıyla tamamlayanların işlerinin hazır olduğunu vurgularken, BEGOS Müteşebbis Heyet Başkanı Nedim Örün ise kursiyerlerin alacağı net ücretin dışında sigorta, yemek ve ulaşım avantajları olacağını, kurslardan usta makinecilerin yetişeceğine inandığını söyledi.

Haberin Devamı

Buca’da istihdam için işbirliği


Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da ülkenin en büyük sorununun işsizlik olduğunu ve bu açığı kapatmak için kentin dinamikleri ile yaptıkları işbirliğinin mutluluk verici olduğunu belirtti. Başkan Piriştina, "Aile bütçelerine konmuş bir katkı çok önemli. Özellikle de kadınlarımıza ticarette, siyasette ve hayatın her alanında ihtiyacımız var. Ekonomik anlamda da ailenizin size ihtiyacı var. O boşluğu da kapatmış oluyoruz. Bu yüzünüzdeki gülücükler bu emeklere yansıyacaktır. Çok güzel işler yapacaksınız. Buradan çıkıp BEGOS’un farklı işletmelerinde olacaksınız. Buradan kazandığınız paralar hepinizin evine bereket getirsin" diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!