Buca’da mafya alarmı

Güncelleme Tarihi:

Buca’da mafya alarmı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı, inşaatı süren Kaynaklar F Tipi Cezaevi'nin çevresinde mafyanın arazi satın almasını önlemek için harekete geçti.

İLK bölümü tamamlanan Buca Kaynaklar F Tipi Cezaevi, bölgede arazi hareketine de neden oldu. Jandarma; Kırıklar, Kaynaklar, Olduruk, Belenbaşı, Karaağaç, Demirci, Doğancılar ve Dağkızılca köylerinde son günlerde arazi alım satımının arttığı ve olayın arkasında mafya olduğu haberi üzerine harekete geçti.

BUCA bölgesinde alarma geçen jandarmanın, 4 astsubay ve 7 uzman çavuştan oluşan çevik kuvvet timi arazi sahipleriyle tek tek görüştü, Hazine arazilerine ve ormanlık alana kurulan kaçak yapıları belirledi.

Yılanın başını küçükken ezmek

BUCA Kırıklar hattında belediye otobüsü ve minibüs seferlerinin başlamasıyla bölgede hareketliliğin arttığına dikkat çeken jandarma yetkilileri, ‘‘Amacımız, vatandaşın mağdur olmasını ve arazi mafyası ile organize suç ekiplerinin bölgede çöreklenmesini önlemek. Yaptığımız çalışma sayesinde arazilerin takibini yapacağız ve arazi mafyası bölgeye girdiğinde haberimiz olacak. Bölgedeki ormanlık alanın da kaçak yapılaşmadan zarar görmemesi için önlem alınacak’’ dedi.

1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu hükümlerine göre, yaklaşık 25 kilometrekarelik alandaki arazilerin kime ait olduğu, ne zaman hangi amaçla satın alındığı, ne olarak kullanılmak istendiği, kimden alındığı, üzerinde yapılaşma olup olmadığı da tesbit edildi. Uğur KAYAN / İZMİR, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!