Bu turnuvada goller kadınlardan

Güncelleme Tarihi:

Bu turnuvada goller kadınlardan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 11:24

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projelerinde gönüllü görev alan gençlerin başlattığı Kadınlı -Erkekli Futbol Turnuvası’nın ikincisi düzenlendi. Kadın - erkek eşitliği konusunda toplumsal farkındalık yaratmayı hedefleyen gönüllü gençlere, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da destek verdi.

Haberin Devamı

Bu turnuvada goller kadınlardan

İzmir şiddetin, küfrün, rakibe yönelik sertliğin olmadığı, pasları erkeklerin verdiği, golleri ise sadece kadınların attığı çok özel bir futbol turnuvasına ev sahipliği yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin "Abla -Ağabey - Kardeş", "Gençler - Yaşlılar El Ele" gibi sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak çalışan 140 genç, Kadınlı - Erkekli Futbol Turnuvası’nın ikincisinde sahaya çıktı. Kadın erkek eşitliğine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için geçen yıl ilk kez düzenlenen turnuvaya gençler bu yıl daha büyük ilgi gösterdi. Turnuvaya özel oyun kurallarıyla maçlarda, kadın oyunculara pozitif ayrımcılık uygulandı. Maçlar, büyük heyecan ve çekişmeye sahne oldu.

Haberin Devamı

Bu turnuvada goller kadınlardan

BU GENÇLERE ÖRNEK OLMALI

Kültürpark Spor Tesisi’nde düzenlenen turnuvanın açılış karşılaşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da izledi. Sahadaki gençlerin heyecanına ortak olan Başkan Aziz Kocaoğlu, başta cinsiyet olmak üzere her türlü ayrımcılığa karşı net bir tutum takınan İzmirli gençlerin tüm Türkiye’ye örnek olması gerektiğini söyledi. Sporun tek amacının kazanmak olmadığını göstermek istediklerini, aynı zamanda hayata dair güzellikleri paylaşmanın yollarından da biri olduğunu dile getiren gençler ise erkek egemen anlayışa ve kadına yönelen şiddete bu şekilde bir tepki vermek istediklerini dile getirdi.

ASİST ERKEKLERDEN, GOL KADINLARDAN

Kadınlı - Erkekli Futbol Turnuvası’nın kuralları gereği, erkek oyuncuların gol atması ve kadın oyuncuların ayağındaki topa müdahale etmesi yasak. Bu kurala uymayan erkekler sarı kartla cezalandırılıyor. Her takım kadrosunda 5’i erkek, 5’i kadın 10 sporcu bulundu. Sahaya çıkan 6 oyuncu için de yüzde 50 kuralı geçerli oldu ve üç erkek, üç kadın oyuncu eşitliğinin bozulmasına izin verilmedi. Turnuvanın final maçları 9 -10 Nisan tarihlerinde oynanacağı açaklandı.



BAKMADAN GEÇME!