Bu pazarın bereketi Artemis'ten

Güncelleme Tarihi:

Bu pazarın bereketi Artemisten
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2015 02:29

İZMİR'in Selçuk İlçesi'nde kadınların sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal hayatta daha güçlü olmalarını sağlamak amacıyla Selçuk Belediyesi'nin başlattığı proje kapsamında Artemis Kadın Emeği Pazarı açıldı.

Haberin Devamı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açılması planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle açılışı ertelenen Artemis Kadın Emeği Pazarı, Uğur Mumcu Sevgi Yolu'nda açıldı. Açılışa Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, eşi Havva Boyacı, AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı eşi Ayşen Bakıcı, Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karakurt ile çok sayıda kadın katıldı.

Bu pazarın bereketi Artemisten

Kadının sosyal, kültürel ve ekonomik yaşam içerisinde çok daha güçlü hale gelmesi için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Zeynel Bakıcı, kadınlar için yaptıkları çalışmalar çerçevesinde Kadın Danışma Merkezi'nin ve Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin kurulduğunu hatırlatttı. Kadınların toplumdaki yerinin önemine vurgu yapan Başkan Bakıcı; "Kadınlarımız bizlerin baş tacıdır. Onların iktisadi, kültürel, siyasi hayatta kendi ayakları üzerinde duran ve kendi gücünü ortaya koyan bireyler haline gelmesi bizim ödevimizdir. Belirttiğimiz ödev her kesime düşen bir görev olarak algılanmalıdır. Bizim isteğimiz bu pazarda süreklilik sağlamaktır. Bunu gece pazarına da dönüştüreceğiz. Dolayısıyla ben bu pazarın uzun soluklu olacağını düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Bu pazarın bereketi Artemisten

Pazarda toplam 70 stant bulunduğunu ve 140 kadının el emeklerini değerlendirdiklerini kaydeden Başkan Bakıcı, kadının kendi ayakları üzerinde durarak ailesine katkı sağlamasının önemine dikkat çekti. Yapılan açılış konuşmalarının ardından Artemis Kadın Emeği Pazarı Kaymakam Ayhan Boyacı ve Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı açılış kurdelesini kadınlarla birlikte kesti. Stantları tek tek gezen Kaymakam Boyacı ve Başkan Bakıcı, onlara birer karanfil vererek pazarın hayırlı olmasını diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!