Bu minik garson kim?

Güncelleme Tarihi:

Bu minik garson kim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2012 00:00

Haberin Devamı

Sahadan mutfağa RÖVAŞATA

Cem Kocatoros... Bostanlı ve Üçkuyular Boğaziçi restoranlarının sahibi. Karşıyakalı ünlü futbolcu Gode Cengiz’in yeğeni. Amcası gibi o da lise yıllarında Karşıyaka genç takımında futbol oynamış. Sakatlanınca, küçük yaşlardan itibaren ilgi duyduğu restorancılığa başlamış. İlk mekan, Karşıyaka Yelken Kulübü’nün üstündeki Körfez Restoran. Sonra, Red&White. Ardından, Nadide. Sonra... Ardı ardına felaketler. Red&White yanıyor, Nadide yıkılıyor. Altı ay yeni yer aradıktan sonra Bostanlı’daki Boğaziçi’ne ortak oluyor. Üç ay sonra tek başına kalıyor. Ete balığı ekliyor. 2010’da Üçkuyular Boğaziçi’ni hizmete açıyor. Şimdilerde Kordon’da yer açma ve alışveriş merkezleri ile caddelerde Boğaziçi Ekspres’leri kurma planları üzerinde çalışıyor. “Kahvaltıda da iddialıyız. Et menümüze lokumu da ekledik. Fiyatlarımız son derece makul. İddia ediyorum, en ucuz ve kaliteli şarabı biz satıyoruz. Kazandığımızın hemen hemen yüzde 90’ını tekrar yatırıma yönlendiriyoruz. Kalitemizden ödün vermeden, uygun fiyat politikamızla en iyiyi sunmaya devam edeceğiz” diyor. Hayat felsefesini, ”Yapamayacağım işe girmem. Ölürüm yine de bitiririm. Hayatta ikinciliği sevmem. Kimin ne yaptığı beni ilgilendirmez, ben kendime bakarım” diye özetleyen Kocatoros, tek başına yemek yiyemiyor, kravat biriktiriyor, patlayan renkleri seviyor, pembe pantolon bile giyiyor, özgürlüğüne düşkün, detaycı, balık tutmaya bayılıyor.

Haberin Devamı

HAYAT FELSEFESİ
Yapamayacağım işe girmem. Ölürüm yine de bitiririm. Hayatta ikinciliği sevmem. Kimin ne yaptığı beni ilgilendirmez, ben kendime bakarım.

OTOMOBİL
Arabamı isteyene veririm

* İlk arabam ikinci el 1973 model siyah Murat 124’tü. Arkasına eşimin adını yazdırmıştım, “Hülyam” diye...
* Şu an Hyundai Elantra kullanıyorum. 2011 model. Gri renkte.
* Benim için otomobil çok özel bir şey değil, isteyene veririm.
* Trafikte herkese yol vermeyi seven, ışıklara dikkat eden, diğer sürücülerin ve yayaların haklarına saygı gösteren biriyim. Gereksiz yere korna çalmam.
* Bir otomobil alırken mütevazı ve dizel olmasına dikkat ederim.

Haberin Devamı

BESLENME
Tek başıma yemek yiyemem

* Pazar hariç kahvaltı yapmam. Ama çorbayı çok severim. Güne bir kase çorbayla başlarım.
* Öğlenleri sebze ağırlıklı beslenirim, asla et yemem.
* Akşamları et de yerim, balık da... Ete biraz daha düşkünüm. Hafatada beş gün kırmızı et yersem, iki gün de balık tüketirim.
* En sevdiğim yemek kurufasulye. Pırasa olmasa da olur, aramam.
* Bilmediğim şeyi yemem. Yalnız yemek yiyemem.
* Mutfağa hiç girmem. Çünkü çok dağıtırım. Arkamdan birinin mutlaka toplaması gerekir. Ama yazlıkta çıkmam.

Bu minik garson kim

MEKAN
Garsonlar ter kokmayacak

* İzmir’de Onur Lokantası (Karşıyaka-nohutlu işkembe), Adil Müftüoğlu (Çankaya), Özüm (Çamdibi), Baki Usta (Şemikler-kokoreç), Asım Usta (Çankaya-kokoreç), Ferdi Baba ve Körfez (Çeşme).
* İstanbul’da Nusret, Lacivert, Sur Balık, Karaköy.
* Yurtdışında yerel lezzetler sunan yerleri tercih ederim.
* Bir mekanda lezzet, hizmet, hijyen ararım.
* Garsonlar temiz giyimli olacak, beyaz çorap giymeyecek, ter kokmayacak.
* Servis sürekli değişecek. Misal, rakı bardağı hemen değişecek. Balık yendi diyelim, meyveye geldi sıra. Bir bardak daha rakı içilecekse yeni bir bardakla sunulacak.
* Açıkta kablo olmayacak. Eğri tabloya da tahammülüm yok, kalkar düzeltirim.

Haberin Devamı

SPOR
Karşıyaka’da futbol oynadım

* Karşıyaka’da futbol oynadım. Sakatlanınca bırakıp iş hayatına atıldım.
* Yazın yüzüyorum. Diğer zamanlarda da bol bol yürüyorum. 10 kilometrenin altına düşmem.
* Üç büyükleri tutmam. Karşıyakalıyım. Ama Göztepe’yi de desteklerim. Rakip olmazsa hiçbir şeyin zevki kalmaz. Kendinizi de yenileyemezsiniz.

Bu minik garson kim

TATİL
Çeşme defterini kapattık

* Fırsat buldukça tatile çıkarım. Yazları hep Çeşme’ye giderdik. Altın Yunus’un deniz apartlarında iki ay kadar kalırdık. Gerçi ben bunun en çok altı gününde olabiliyordum. Ama bu yıl o defteri kapattık. Artık sadece hafta sonları sahilere gitme kararı aldık. Tatil benim için dinlenmek demek. İşle ilgili asla bir şey konuşmam.

Haberin Devamı

HOBİLER
Hobim tekneyle balık avı

* Balık tutmaya bayılırım. Karaburun’a giderim, tekneyle açılırım. İleride kataraman alacağım.
* 23.00 seansına yetişebilirsem sinemaya gitmeyi çok severim.
* Türk Sanat Müziği dinlerim.
* İyi bir gazete okuruyum. Günde üç gazete alırım.
* Takip ettiğim iki dizi var, Karadayı ve Kayıp Şehir. İş nedeniyle akşamları seyredemediğim için sonradan internetten izlerim. Karadayı ve Kayıp Şehir favorilerim.
* Kravat biriktiriyorum. 150 civarında var.

KARİYER
Boğaziçi Ekspresler yolda

* Lise mezunuyum. Askere gidene kadar Bornovalı Nuri’nin yanında çalıştım. Lunapark Gazinosu’nda aklınıza ne gelirse yaptım.
* Askerlik dönüşü babamla birlikte kahvehane açtım. Hiç sevmememe rağmen 1998’e kadar yaptım. O yıl, Yelken Kulübü’nün üzerindeki Yelken Restorant’ı aldım, adını Körfez olarak değiştirdim. 2001’de Red&White Bar’ı aldım. İki yıl sonra barcılığın bana uygun olmadığını anladım, yanınca bıraktım.
* 2001’de Karşıyaka sahilde Nadide Restoran’ı açtım, Körfez’i sattım. Ancak Ocak 2005’te Milli Emlak’ın kararıyla Nadide yıkıldı. Altı ay kadar yeni yer aradım. Sonra Bostanlı’daki Boğaziçi’ne ortak oldum. Üç ay sonra fikir uyuşmazlığından ayrıldık. Boğaziçi bende kaldı, bir senede yeniden ayağa kaldırdım.
* Üçkuyular’ı 2010’da aldım. Hep aklımda vardı zaten. Sürekli takip ediyordum. Beş yıl önce pazarlık yapmış ama alamamıştım. 13 Ekim’de açtık. O günden beri 1 numara. Çok memnunuz. Bundan sonraki hedefimiz üçüncüsünü Alsancak’a açmak. “Et ve balık bir arada olmaz” diyenlere göstermeye kararlıyız. Bahçesi büyük yer arıyoruz. Kısmetlere bakacağız.
* Ancak esas hedefimiz Boğaziçi Ekspressler... 2014’ün başından itibaren kuracağız. 20 şube planlıyoruz. Hepsini kendimiz işleteceğiz. İnciraltı, Kıbrıs Şehitleri, Balçova, Karşıyaka Çarşı, Bornova, Buca’da düşünüyoruz. AVM’lerde ve işlek caddelerde açacağız.
* Çocukluğumdan beri çalışıyorum. Sekiz sene sonra bu işleri oğluma bırakacağım. Bir katamaran alıp dinleneceğim.

Haberin Devamı

GÜNE BAŞLANGIÇ
Evde hiç zaman kaybetmem

* 01.00-02.00’de de yatsam 08.30’da ayaktayım. 09.00’da da işimin başındayım. Evde hiç zaman kaybetmem.

MODA
Pembe pantolonum da var

* Modayı takip ederim. Marka giyerim. Lacoste ya da Paul&Shark alırım. Bir kurumu temsil ediyorum, giyimim ona göre olmalı.
* Haziran-ekim arası spor giyinirim. Patlayan renkleri severim. Pembe, mavi, beyaz pantolon da giyerim. Çünkü taşırım.
* Takımda kendime yakışanı alırım. Genelde Damat ve Beymen tercih ederim. Siyah, lacivert, gri giyerim. Kahverengi sevmem.
* Gömlekler ise ağırlıklı olarak beyaz ve mavidir.

SOSYAL MEDYA
Rahatsız oldum, çıktım

* Facebook’ta da, Twitter’da da yokum. Daha doğrusu çok rahatsız edildiğim için kapattım.

Bu minik garson kim

 

ASTROLOJİ
Kısıtlandım mı kaçarım

* Kova burcuyum. Özgürlüğüme çok düşkünüm. Serbest yaşamayı severim. Beni biraz kısıtlamaya kalktılar mı kaçarım.
 
SEVİMLİ DOSTLAR
Köpek, kedi ve papağan

* Pincher cinsi bir köpeğimiz var, adı Joe. Papağanımız Alex. Ayrıca, sokak kedilerimiz var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!