BTM’den 68 milyon dolarlık yatırım

Güncelleme Tarihi:

BTM’den 68 milyon dolarlık yatırım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2013 01:19

TÜRKİYE’nin önde gelen yalıtım şirketlerinden İzmirli BTM, 2014 yılı için 4 ayrı alanda toplam 68 milyon dolarlık yatırım kararı aldı.

Haberin Devamı

Ortağı Mustafa Oran ile basın toplantısı düzenleyen BTM Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez, özellikle 40 milyon dolarlık döviz tasarrufu sağlayacak emprenye polyester keçe üretim tesisi yatırımını çok önemsediklerini dile getirdi. Bu ürünün uzun yıllardır ithal edildiğini aktaran Ürkmez, yatırım için Avrupa’nın en büyük üreticilerinden İtalyan O.R.V. şirketi ile anlaştıklarını, 35 milyon dolarlık yatırımın 2014 yılının son çeyreğinde devreye almayı planladıklarını aktardı. Çatı levhası ihracatı
Türkiye’deki “Ondüle Bitümlü Çatı Levhası” üreten iki firmadan biri olarak yüzde 50 kapasite artırımına ve modernizasyona gideceklerini aktaran Ürkmez, bunun maliyetin de 10 milyon dolar olduğunu açıkladı. Ürkmez, “Bu malzemenin yurt içi ve dışındaki her yıl artan taleplerinin karşılanması ve üretiminin yüzde 60’ının ihraç edilmesi hedeflenerek gerekli satış bağlantılarına da başlandı” diye konuştu.
Kazakistan’daki kapasite
BTM olarak 2007’de Kazakistan Almaata’da yüzde 100 Türk sermayesiyle “XPS Isı Yalıtım Plakaları” üretimine başladıklarını hatırlatan Ürkmez, burada da ikinci bir üretim tesisinin yanı sıra Türk Cumhuriyetleri’ne ihraç edilen çatı levhalarını üretmek için 15 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

150 kişilik ek istihdam

Ayrıca grup şirketlerinden Levent Kağıt Sanayi’nin kapasitesini de yüzde 35 artırmak için 8 milyon dolarlık yatırım kararı aldıklarını belirten Ürkmez, üretimin yüzde 60’ını ihraç etmeyi planladıklarını söyledi. Ürkmez, 2013 yılı cirolarının 200 milyon TL’ye ulaştığı bilgisini vererek “2014 yılı için 250 bin TL’lik ciro hedeflenmiştir. 2014 yılı sonunda devreye alınacak Türkiye ve Kazakistan’daki yeni ve tevsi üretim tesisleri ve fabrika yatırımlarıyla toplam satış cirosunun 360 milyon TL’ye ulaşması hedeflenmiştir. Bu yatırımlarla ek olarak 150k kişilik istihdam da sağlanarak toplam çalışan sayımız 800’e ulaşacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!